Ekonomiye kadın eli değmeli

KEFEK Farkındalık Ödülleri Töreni'ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2023 hedeflerimize ulaşmak için Türk kadınını ekonominin daha fazla içine sokmak durumundayız. Ekonomiye daha fazla kadın eli değmeli" bilgisini verdi.

Ezgi ÇelikAnkara

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "KEFEK Farkındalık Ödülleri Töreni"ne katıldı. Türkiye'nin son 15 yılda kadınların zekalarından, bilgilerinden ve düşüncelerinden faydalanma adına çok önemli eylem planlarını hayata geçirdiklerini ifade ederek, Bakan Kaya, "Eğer bir toplum beşeri sermayesinin yarısı olan kadınlardan istifade etmiyorsa bence milli bir kayıp içerisindedir. 2023 hedeflerimize ulaşmak için Türk kadınını ekonominin daha fazla içine sokmak durumundayız. Ekonomiye daha fazla kadın eli değmeli" bilgisini verdi.

yaptığı konuşmada, Türkiye'de yerel yönetimlerde kadın sayısını artırılması gerektiğini dile getiren Bakan Kaya, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da desteği ile önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde kadın meclis üyelerimizin, belediye başkanlarımızın ve milletvekillerimizin sayısını artıracağız. Bunun için el ele hep birlikte iş birliği içinde çalışmamız gerekiyor. Biz hem kabinede olan kadın bakanlar olarak hem AK Partili kadın milletvekilleri olarak kadınların yararına olmayacak hiçbir metnin altına imza atmayız" dedi.