Ekonomide güçlü aday kadrosu

AK Parti adayları arasında en çok ekonomistler dikkat çekti. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde üç dönem kuralı yüzünden mevcut bakanların yerine hangi isimlerin geleceği merak ediliyordu. Ekonomiyle ilgili bakanlar Nihat Zeybekci, Lütfi Elvan, Fikri Işık, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek ve şuan Başbakan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş bulundukları bölgelerin seçim listesinde ilk sırada yer aldılar. Bu isimlerin yanı sıra bir çok ekonomist de aday l
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menmet Muş, Aziz Babuşçu, Hazine Müsteşarı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu üyesi Berat Albayrak AK Parti listelerinde yer aldı.
MALİYE KÖKENLİ AĞBAL
2006 yılında Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürü olan Ağbal, 2009 yılında da Maliye Müsteşarlığı görevine geldi. Bayburt doğumlu olan ve Bayburt'tan aday gösterilen Ağbal'ın yeni dönemde de kabinede görev alacağı tahmin ediliyor.
BERAT ALBAYRAK İSTANBUL'DAN ADAY
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge'de altıncı sıradan aday gösterildi. New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yapan Albayrak, doktorasını da yurt dışında tamamladı. Albayrak; Turkuvaz Medya'da yönetim kurulu üyesi.
DPT KÖKENLİ ALTUNYILDIZ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız Konya'dan 4. sırada aday gösterildi. DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Altunyıldız, 5 yıldır Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevi yapıyordu.