EK YERLEŞTİRMEDE SON GÜN

ÖSYM'de ek yerleştirme bugün sona eriyor.

ÜNİVERSİTE sınavlarında herhangi bir okula kayıp yaptırmayanların başvurabileceği ek yerleştime dönemi bugün sona eriyor. 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme sonuçlarının 7 Ekim 2013'ye kadar açıklanması bekleniyor.

Kayıtlar da, sonuçların açıklanmasından sonra 5 gün içinde yapılacak. Yerleşen adaylar için, yurt ve kredi burs için ek başvuru hakkı verilecek. Bu yıl açık öğretim dahil, boş kontenjan sayısı 238 bin 217. Türk dilinde 3 bin, hemşirelikte 931, okul öncesinde 807, ilahiyatta 653, hukukta 328 ve psikolojik danışmanlıkta 368 adaya üniversiteli olma şansı var.

İlk yerleştirmenin ardından üniversitelerde 109 bin 189 kontenjan boş kalmıştı. Kazandığı bölüme kayıt yaptırmayan 74 bin 667, üniversitelerde yeni açılan 17 bin 128 kişilik bölümlerle beraber 238 bin 217 aday için yeniden üniversiteli olma umudu doğdu.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 25-30 Eylül 2013 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. 2013-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS'de Başvuru Merkezi olarak görev yapacak.

Başvuru süresi uzatılmayacak

Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacak. Başvuru süresi uzatılmayacak. Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Posta ile Merkeze gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacak.

Kılavuzu dikkatli inceleyin

Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alıyor. Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden ulaşabiliyor. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmıyor.Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmekte. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacak.

ÖSYM BAŞKANLIĞI'NDAN UYARI!

"Bazı internet sitelerinde 2013-ÖSYS ek kontenjan bilgileri adı altında bilgiler yer almaktadır. Adayların bu bilgilere itibar etmemeleri, 2013-ÖSYS ek yerleştirme tercihlerini belirlerken sadece ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden yayımlanan 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzundan (25 Eylül 2013) yararlanmaları ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

Peki, adaylar ek yerleştirmelerde kaç tercih yapabilecek? Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.Adaylar tercih yapmak istedikleri programları belirleyip tercihlerini sıraladıktan sonra tercih formunu "www.osym.gov.tr" internet adresindeki "Tercihler" alanındaki 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih başlıklı alana TC kimlik numaraları ile şifreleri girdikten sonra ÖSYM'ye gönderebilecek. Adayların bu işlemden sonra ekranda "Tercihleriniz u2026 tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" uyarısını görmeleri gerekiyor.