Eğitime büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde "Eğitime Yüzde 100 destek" veren çalışmalarına hız verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından çalışmalara başlayan büyükşehir, okulların ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe ilçe toplantılar düzenliyor.

MİLAT/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eğitime "Yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında okullarla işbirliği çalışmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile geçen hafta imzalanan işbirliği protokolünün hemen ardından ilçe okul müdürleriyle toplantılar yapmaya başlayan Başkan Gökçek, büyükşehir'in eğitime verdiği hizmeti anlatıyor, okul müdürlerinin taleplerini yazılı olarak topluyor, sorulara yanıt veriyor.

İlk olarak, Etimesgut, Altındağ ve Yenimahalle bölgesindeki okul müdürlerinin ağırlandığı toplantılara Başkan Melih Gökçek ev sahipliği yaparken, İl Milli Müdürü Kamil Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

İlçelere 3 milyon yardım

Yeni kanunun ardından yıllar itibari ile okulların pek çok ihtiyacını karşılamaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, sadece 2012 yılından bugüne eğitime 29 milyon (trilyon) 246 bin lira harcandığına dikkat çekti. Bu yıl da her ilçeye 3'er milyon lira (trilyon) yardım yapmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, eksikleri bir an önce giderme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Yeşili korumayı taahhüt etsinler

Çevre düzenlemesi isteyen okul müdürlerine bir öneride bulunan Başkan Gökçek, "Okullara ağaç dikiyoruz, su parası gidecek diye sulanmıyor, yeşil ağaçlar soluyor. Okullar iki sene sonra bir daha ağaç istiyor. Ağaç talep edecek olan okullar, lütfen ağaçlara da bakmayı göze alsınlar, yeşili korumayı taahhüt etsinler" diye konuştu