Efkan Ala: Söylemeye dilim varmıyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomik yönden büyüse, dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz' dedi.

Bakan Ala, Ankara'da düzenlenen 6. Büyükelçiler Konferansı'nda çok önemli açıklamalar yaptı.

İşte Efkan Ala'nın o açıklamaları;

Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomikyönden başarılar elde etse, dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz. Sizlere bu süreçlerde çok önemli görev düşüyor. Türkiye'nin ortaya koyduğu politik anlayışı iradeyi oradaki makamlara taşıyan kişilersiniz. Siziilgilendirmeyen hiç bir konu olamaz. Size ulaşanhiç bir konuda bu benim işim değil diyemezsiniz. Büyükelçilerden beklentimiz dezenformasyona fırsat vermeden hedeflerimizi objektif şekilde anlatmaktır.

Bunları bertaraf etmenin yolu doğru enformasyondur, uluslararası toplumu doğrubilgilendirmedir. Bir demokrasiye saldırı varsa onun çaresi daha fazla demokrasidir. Ama bunun da daha iyi anlatılmasıdır. Sizlere de bu süreçte çok önemli görev düşüyor.

Son yıllarda çok bedeller ödetmiş bir sorunu çözmeye çalışıyoruz. Elbette çözüm sürecinin dışarıdaki konumunu güçlendireceği çok açık şekilde ortada. Buna yönelik saldırıların yapılabileceği ortada.

Türkiye ne zaman bir adım atsa tarihten biliyoruz ki bunu engellemeye çalışanlarolacaktır. Devletin hedefleri ile bürokrasinin kodları arasında mesafe var. Bürokratik taassup hedeflere zarar veriyor.

haber7