Ebu Ubeyde'nin 10 gün önceki konuşması yeniden gündemde

​Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze Şeridi'nin güneyinde hücum yeleğiyle düşmanla çarpışa çarpışa şehit olmasıyla direnişin bir komutanı daha ebediyete intikal etti.

Sinvar’dan önce Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye de, ziyaret gerçekleştirdiği İran’da suikaste uğrayarak şehit olmuştu.

Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan savaşta birçok liderini şehit veren Hamas, cephede direnişini büyüterek sürdürmeyi ise başarıyor.

Her şehidin yerine binlerce direnişçi

Sinvar’ın şehadetinden 10 gün önce 7 Ekim’in yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği askeri bildiride Ebu Ubeyde, “Liderlerimizin yerine yeni liderler, bir askerin yerine on, bir şehidin yerine binlerce direnişçi gelir. Bu mukaddes topraklar, zeytin ağaçları gibi mücahidler yetiştirir” demişti.

Hamas’ın askeri kanadının, şehit İzzeddin Kassam’dan beri var olduğunu hatırlatan Ebu Ubeyde, Kassam’dan bu yana komutanlarının şehit olduğunu fakat hareketin bitmeyerek zamanla daha da güçlendiğine vurgu yaptı.

Mirası nesilden nesile aktarıyoruz

Kassam Tugayları Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim 2024’te gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Düşman bu suikastlarla geçici bir zafer elde ettiğini sanıyor. Fakat bu boş bir hayaldir. Tarih, suikastların direnişi bitirmediğini defalarca delillendirmiştir. Eğer suikastlar direnişi sona erdirseydi, 90 yıl önce Şeyh İzzeddin el-Kassam’ın şehadetinden sonra direniş biterdi.

Kassam Tugayları’nın liderlerinin şehadetinden 20 yıl sonra Aksa Tufanı Harekatı’nı gerçekleştirmesi de bunun delilidir.

Düşman, evleri yıkarak ve masumları hedef alarak direnişi bitireceğini sanıyorsa yanılıyor. Gazze’nin kahramanları her sokakta, her köşe başında düşmanı yenilgiye uğratıyor. Batı Şeria’da, Cenin’den El Halil’e kadar kahramanlarımız mukavemetini sürdürüyor.

Suikastlar büyük kahramanlar için bir şereftir; zalimler için ise bir hüsrandır.

Allah’ın buyurduğu gibi: 'Onlar tuzak kurar, Allah da tuzak kurar. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.’ [Enfal Sûresi 30. Ayet]

Biz Allah’ın iradesiyle hareket ediyoruz. Liderlerimizin yerine yeni liderler, bir askerin yerine on, bir şehidin yerine binlerce direnişçi gelir. Bu mukaddes topraklar zeytin ağaçları gibi mücahidler yetiştirir. Ve bu topraklar, peygamberlerden ve mücahidlerden bize miras kalan şerefi nesilden nesile aktarır.”