e-Devlet soy ağacı sorgulama devrede! e-Devlete neden girilmiyor?

e-Devlet''e yeni gelen soy ağacı bilgisi nedeniyle insanlar e-Devlet soy ağacı diye aramalara başladı. Yaşanan yoğunlukla birlikte e-Devlet''e girilemiyor. Sisteme girmeyi başaranlar ise uzun süre sorgulama ekranında beklemek zorunda. e-Devlet''e neden girilmiyor? neden açılmıyor? Herkes şu anda e-Devlet''te alt üst soy bilgisi diye aratmaya başladı.

e-Devlet'e yeni gelen soy ağacı bilgisi nedeniyle insanlar e-Devlet soy ağacı diye aramalara başladı. Yaşanan yoğunlukla birlikte e-Devlet'e girilemiyor. Sisteme girmeyi başaranlar ise uzun süre sorgulama ekranında beklemek zorunda. e-Devlet'e neden girilmiyor? neden açılmıyor? Herkes şu anda e-Devlet'te alt üst soy bilgisi diye aratmaya başladı. e-Devlet'in yeni hizmete sunduğu soy ağacı sorgulama özelliği ile birlikte e devlet kilitlendi. İnsanlar alt üst soy ağacı sorgulama yapmak için uzun süre bekliyor. Alt soy üst soy raporu kullanıma açılmasından itibaren e-Devlet üzerinden 1 saat içerisinde yaklaşık 33 bin belge üretildi. e-Devlet alt üst soy ağacı sorgulama nasıl yapılır? e Devlet'e neden girilmiyor? İşte soy ağacı sorgulama için tüm merak edilenler...

1800'LÜ YILLARA KADAR SOY AĞACI SORGULAMA

Artık 1800'lü yıllara kadar soy ağacı sorgusu yapılabiliyor. Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranından istediğiniz bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

SOY AĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e Devlet'te soy ağacı sorgulama yapmaya çalışanlar yaşanan yoğlunluk nedeni le yukarıdaki ekran ile karşılaşıyorlar. Ancak sabırlı olanların karşısına soy ağacı ekranı geliyor.

SOY AĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

Sorgulama işlemi başlatıldıktan sonra sizi ilk Alt-Üst soy listesi karşılayacak. 2. adımda ise Belge görüntüleme ekranına geçiş yapabilirsiniz.

Sonuçlarda 1850 doğumlu dedeniz halen sağ gözükebilir, bu yüzden şaşırmayın.

Sonuç olarak bu hizmetin bu kadar uzun yıllara rağmen internet üzerinden sunulması büyük hizmet.

E-Devlet'e nasıl girilir?

e-Devlet sistemine giriş için 5 seçenek bulunur. Bunlar; mobil imza, e-İmza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi ile giriş seçenekleridir. Sistemde kayıtlı kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan giriş seçeneği, e-Devlet şifresi ile giriştir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden alınabilir. Şifre için 2 Türk Lirası ücret ödenir. e-Devlet şifresi kişisel bilgilere erişim imkanı verdiği için, şifrenin başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir.

e-Devlet'e giriş, turkiye.gov.tr internet sitesi ile yapılır. turkiye.gov.tr internet sitesine girilir, açılan ekrandan 'Sisteme Giriş' butonuna tıklanır. Giriş seçeneklerinden hangisi kullanılacaksa, istenen bilgiler eksiksiz yazılarak giriş yapılabilir. Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında yer alan menüden ya da arama kutucuğu kullanılarak istenilen işleme erişim sağlanabilir.

e-DEVLET İLE YAPILABİLEN İŞLEMLER

e-Devlet sistemi ile yapılabilecek işlemler genel olarak sorgulama, başvuru ve bilgi alma işlemleri başlıkları altında toplanır.. Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı işlemleri gerçekleştirilebilir. Öğrenci belgesi sorgulama, askerlik durumu sorgulama, emeklilik yaşı sorgulama, mobil hat sorgulama gibi işlemler de yapılabilir. e-Devlet üzerinden en çok işlem yapılan hizmetler; 4A hizmet dökümü, mahkeme dava dosyası sorgulama, vergi borcu sorgulama ve araç plakasına yazılan ceza sorgulamadır.

Bunlar dışında; MHRS randevusu alınabilir, 'Ne zaman emekli olabilirim' uygulaması ile emeklilik yaşı hesaplanabilir, tüketici hakem heyeti başvurusu yapılabilir.

e-DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALIDIR?

e-Devlet şifresini unutan kullanıcılar, sistem ile yeni şifre alabilirler. Yeni şifre için, sisteme daha önce giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gereklidir. Cep telefonunu sisteme kayıt etmeyen kullanıcılar, PTT şubelerinden şifre alabilirler. Sistem üzerinden şifre, 'Şifremi Unuttum' bağlantısı ile alınır.

e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

e-Devlet şifre değişimi için, sisteme giriş yapılmalıdır. Ardından açılan ekrandan 'Benim Sayfam' bağlantısı açılır. Bağlantıdan 'Şifre ve Güvenlik Ayarlarım' bölümünden şifre değişimi yapılabilir.

Soyağacı Nedir?

Nüfus Hizmetlerinin yürütülmesi ile nüfus kayıtlarının tutulmasına ve nüfus kayıtlarına ilişkin bilgi ve belge verilmesine ilişkin hususlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi 'Nüfus kayıt örneklerini; kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.' hükmündedir.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı veya soy kütüğü ya da şecere verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığından, bu yöndeki talepler yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda ilgililerin alt ve üst soylarına ait düzenlenen nüfus kayıt örnekleri ile sağlanmaktadır.

Bu nedenle, kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini bulundukları yer nüfus müdürlüğünden almaları mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44'üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7, 9 ve 21'inci maddeleri ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 4, 5, 6 ve 8'inci maddeleri uyarınca, ilgililerin soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir.