E devlet giriş nasıl yapılır? 2018 e devlet şifre almaa

E devlet giriş ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Dün soyagacı sistemi nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşanan e devlet sistemi hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik. İşte e devlet giriş ve e devlet şifre alma konusunda ayrıntılı bilgiiler...

Soyağacı sorgulama hizmeti, e-devlet uygulamasında bugün yürürlüğe girdi. Soyağacını öğrenmek isteyenler e-devlet sitesinin kilitlenmesine yol açtı Peki e devlet giriş nasıl yapılır? e devlet sistemi üzerinden vatandaşlar hangi bilgilere ulaşabilir ve e devlet şifresi nasıl alınır gibi soruların cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte e devlet konusunda merak ettiğiniz soruların cevabı...E-devlet üzerinden soyağacı sorgulamanın hizmete girmesiyle birlikte Türkiye'de en çok sorulan sorulardan biri "e-devlet şifresi nasıl alınır?" oldu. E-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor. İşte e-devlet şifresi almak için yapmanız gerekenler....

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLA

E-devlet üzerinden Alt-Üst Soy Sorgulama'nın hizmete açılmasıyla birlikte vatandaşlar da sisteme giriş yapmak için e-devlet şifresini öğrenmek için Google aramaları yapmaya başladı.

PTT ŞUBESİNDEN E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.

PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir.

Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

E-DEVLET'E MOBİL İMZA İLE GİRİŞ

Mobil İmza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkan sağlayan uygulamadır.

e-Devlet Kapısında mobil imza kullanımı için e-Devlet Kapısı'nca herhangi bir ücret talep edilmezken, GSM operatörleri tarafından bir ücretlendirme mevcuttur. Mobil İmza ücretlendirmesi hakkında Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'dan bilgi edinebilirsiniz.

MOBİL İMZA NASIL ALINIR?

Mobil elektronik imza GSM işletmecileri tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza aboneliği üç aşamadan oluşur. Ön başvuru, Başvuru ve Aktivasyon. Bu hizmeti sunan Turkcell, Türk Telekom ya da Vodafone'a başvurarak ayrıntılı bilgi alabilir ve başvuru yaparak bir mobil imza edinebilir ve bu imzayla e-devlet'e girebilirsiniz.

Elektronik imza, elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir. 5070 Sayılı Kanun uyarınca e-imza, ıslak imza ile eşdeğerdedir. E-imza sertifikası dağıtmaya yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından dağıtılan sertifikalar kullanılarak imzalama işlemi yapılır.

Elektronik imzanız bir akıllı kart üzerinde size ulaştırılmaktadır. İmza kartınızı standart bir akıllı kart okuyucusuna takarak sisteme giriş yapılabilmektedir.

ELEKTRONİK İMZA NASIL ALINIR?

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.btk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Elektronik imzanızı çalıştırabilmeniz için öncelikle kart sürücü yazılımını kurmanız gerekmektedir. Bu yazılım elektronik imza ile beraber gönderilen CD veya diğer medyalar içerisinde bulunabilir veya e-imzanızı aldığınız firmanın internet sitesinden edinilebilir.

Bilgisayarınıza kurulan program ile elektronik sertifikanıza giriş gerçekleştirebiliyorsanız sertifikanız kullanıma hazırdır.

Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız.

Masaüstünüzde bulunan Kimlik Kartı uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması'nı bilgisayarınıza indirmelisiniz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız. Daha önce indirdiyseniz tekrar indirmenize gerek yoktur.)

İNTERNET BANKACILIĞIYLA E-DEVLET'E GİRİŞ

Anlaşmalı bankaların İnternet şubeleri aracılığı ile başka bir şifreye ihtiyaç duymadan, güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki listeden İnternet bankacılığı kullanıcı hesabınız bulunan bankayı seçmeniz ve İnternet bankacılığı kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmanız yeterlidir.

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, E-Devlet şifrenizi unutur, kaybeder ya da çaldırırsanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-devlet şifresi almanız gerekiyor.

Soy ağacı sorgulama sayfası askıya alındı e-Devlet'in dün hizmete soktuğu soyağacı sorgulama ekranı, gördüğü yoğun talep karşısında isteklere cevap veremez hale geldi. Bu durumun ardından turkiye.gov.tr adresi de kilitlendi. Vatandaşlar soyağacı sorgulama dışında yapmak istedikleri hizmetlere de erişemedi. Yoğunluk azalmayınca, e-Devlet'te yer alan soyağacı sorgulama sayfası bakıma alındı.

-Devlet uygulamasında yürürlüğe giren soy ağacı öğrenme hizmet büyük ilgi gördü. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığa altında Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama bölümü kullanıma açıldı.

Soy ağacı sorgulama hizmetinin yürürlüğe girdiğinin sosyal medyada yayılması üzerine e-Devlet sitesi kilitlendi.

Alt-üst soy bilgisi sorgulama' sistemine girenler "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir" uyarısıyla karşılaşıyor.

Soy ağacı öğrenme sayfası kapalı mı? Soyağacını öğrenmek için e-devlet'e giren vatandaşlar yoğun talep nedeniyle şu anda sorgulama yapamıyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşler Genel Müdürlüğü başlığı altında, Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranına gelenler "Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır" uyarısıyla karşılaşıyor.