Düzce kıyılarında deniz köpüklenmişti!

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesi kıyılarında tespit edilen köpüklenmenin, ileri tetkik amacıyla alınan numunelerde müsilaj olmadığı sonucuna varıldığını açıkladı.

Haber: Marina Mussa

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bazı haber kanalları ve sosyal medya platformlarında yayımlanan "Marmara'dan sonra Karadeniz'de de müsilaj var", "Karadeniz'de müsilaj yayılıyor" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerince 17 Haziran 2024 tarihinde yapılan ilk incelemelerde, durumun müsilaj olmadığının değerlendirildiği teyit edildi.

Analiz için numune alındı

AA'nın haberine göre; açıklamada, şüphelerin ortadan kaldırılması amacıyla ileri tetkik için su numuneleri alındığı ve bu numunelerin TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne bakteriyolojik analiz için, Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarı'na ise ağır metal analizi için gönderildiği bildirildi. Ayrıca, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 12 farklı noktadan daha su numunesi alındığı ve bu numunelerin de analiz edildiği vurgulandı.

Açıklamada, yapılan analizler sonucunda, söz konusu kurumlar tarafından hazırlanan raporlara göre köpüklenmenin kesin olarak müsilaj olmadığının belirlendiği ifade edildi.