NASA'nın açıklamasına göre, Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklığındaki "TOI-715" adlı kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde dönen ve "TOI-715 b" adı verilen gezegen keşfedildi. Bu gezegen, yaşanabilir bölgede, yani yıldıza olan uzaklık açısından suyun sıvı halde bulunabileceği bir konumda yer alıyor. "TOI-715 b", Dünya'nın 1,5 katı büyüklüğündedir ve yıldızın çevresinde bir turunu 19 günde tamamlamaktadır.
TESS kullanılarak keşfedildiBilim insanları, bu sistemin muhtemelen bir başka Dünya büyüklüğündeki gezegeni daha barındırabileceğini belirtiyor. Keşif, Geçiş Halindeki Öte Gezegen Araştırma Uydusu (TESS) kullanılarak gerçekleştirildi. Ayrıca, bulguları doğrulamak için bir dizi teleskop kullanıldı, bu teleskoplar arasında Gemini-South, Las Cumbres Gözlemevi (LCO), Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) ve SPECULOOS ağı bulunuyor.
Bu keşif, Dünya'ya 137 ışık yılı uzaklıkta, kırmızı cüce yıldız "TOI-715" etrafında dönen yaşanabilir bölgedeki bir ötegezegeni tespit eden ilk çalışmalardan biri. Bu bulgular, "Monthly Notices of the Royal Astronomical Society" dergisinde yayımlandı.