Dünyanın gözü Erdoğan-Putin görüşmesinde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Moskova''da. Erdoğan-Putin görüşmesinin ana gündem maddesi İdlib''de ateşkesin sağlanması ve insani krizin sona erdirilmesi olacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi 2 saat 40 dakika sonra sona erdi. İkili görüşme sonrası heyetler arası görüşmeye geçildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TC-TUR" ile saat 13.20'de Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi.

Burada Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. Görüşme öncesi iki lider basına açıklamalarda bulundu.

'Adımlarımız bölgeyi ve ülkemizi rahatlatacak'

Başkan Erdoğan, ''Bölge sıkıntılı, dünyanın gözü şu anda burada. Bugün burada alacağımız kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Türkiye – Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Gerek savunma sanayiinde, gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Ve bunları tabi güçlendirerek götürmek de bizim en büyük amacımız. Ve bunu da başaracağımıza inanıyorum. Türkiye masaya "ateşkes" için oturacak ve rejimin İdlib'de saldırılarını durdurması çağrısı yapacak. Rusya'nın bu konuda somut adım atması istenecek. Soçi mutabakatının tam olarak uygulanması talep edilecek.'' diye konuştu.

Putin'den taziye mesajı

Putin, ''Son günlerde İdlib'de cereyan eden gelişmeler oldu. Hayatını kaybeden askerlerimiz için taziyelerimi iletiyorum. Telefon görüşmemizde ifade ettiğim gibi hiç kimse orada Türk askerinin bulunduğunu bilmiyordu. Suriye ordusunun ciddi kayıpları var. Gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor.'' dedi.

2 saat 40 dakika süren ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.