Dünyanın en iyi mutfağı Selçuklular'da

Yerel mutfak ve unutulan yemekler üzerine araştırmalar yapan Ömür Akkor'un dünya birincisi olan ''Selçuklu Mutfağı'' adlı eserinde, Selçuklu dönemine ait çorba, ara ve ziyafet yemekleri, şerbetler ile içeceklerin tarifleri yer alıyor

''Yemek kitapları Nobel'i'' olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'a katılan Muhammed Ömür Akkor'un ''Selçuklu Mutfağı'' adlı eseri, ''Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı'' ödülüne layık görüldü. Amerika, Fransa, Meksika ve İspanya'dan katılanları geride bırakan dünya birincisi eserde, Ömür Akkor'un uzun araştırmaları sonucunda ulaştığı Selçuklu dönemine ait özel yemek tarifleri yer alıyor. ''Sımsarmak''tan ''hassetten lokma''ya, ''söğülme tavuk''tan, ''herise''ye kadar 80 tarifin yer aldığı kitap, hem içindeki hikayesi hem de tarifleri uygulandığında farklı bir damak tadı sunan yemekleriyle Selçuklu dönemine kısa bir yolculuk yaptırıyor.

Faluze tatlısı ve kar şerbeti

Tatlılar kısmında da bal helvası, nişasta helvası, fıstıklı helva, un helvası, memnuniye, akide şekeri, yassı kadayıf, badem şekeri, nebet şekeri, ceviz helvası, nukul, badem helvası, safranlı pirinç tatlısı, mahoş hoşaf, bure, faluze, kadayıf, türkmek helvası tarifleri anlatılıyor. Şerbetler ve içecekler bölümünde ise sirkencubin, pekmez şerbeti, nardenk şerbeti, limonlu bal şerbeti, kar şerbeti, kımız, ayran, gülap şerbeti, bal şerbeti, üzüm şerbeti, bekni, buhsun, şeker şerbeti, bal içeceği, süt şerbeti tarifleri bulunuyor.