İSMAİL ZELVİ-İSTANBUL
Toplum temelli afet yönetim seferberliğimizde bu dönemde yeni inovatif yenilikçi barınma sistemleri getirmeye çalışacağız. Eğitim seferberliğinde de ilk hedefimiz toplum temelli afet yönetimi için bir bilinç oluşturmak ve güvenli yaşam kültürünü topluma yaygınlaştırmak. Onun devamında maddi ve ayni desteklerimizle çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
8.5 milyon insana ulaşılacak
Kızılay olarak faaliyetlerin önemli bir bölümünü de yurt dışında yapılan çalışmaların oluşturduğunu belirten Kınık, “Milli bayrağımız ile Kızılay hilalimizi birlikte dalgalandırmak bize onur veriyor. Hali hazırda yurt dışında 15 daimi delegasyonumuz bulunuyor. 2020 yılında delegasyon sayımızı 19 ülkeye çıkartacağız. Etiyopya, Libya, Batı Afrika ve Orta Asya delegasyonlarımızla ülkemizin iyilik hareketini daha fazla coğrafyaya taşıyacağız. 2019 yılında 71 ülkede çalıştık ve 7.9 milyon kişiye yardım ulaştırdık. 2020 yılında hedefimiz 81 ülkede 8.5 milyon kişiye milletimizin emanetlerini ulaştırmak. 2011 yılından günümüze kadar yurt içindeki misafir kardeşlerimize çadırdan, battaniyeye, hijyen malzemesinden kıyafete kadar bir dizi başlıkta 296 milyon liralık yardım ulaştırdık” ifadesini kullandı.
Afetle mücadele eğitimi
Kızılay’ın ana faaliyetlerinin başında afete müdahale geldiğini belirten Kınık, “Biz Kızılay olarak daha az afete müdahale etmemizin yolunun güvenli yaşam kültürünün içselleştirilmesinden geçtiğini biliyoruz. Bu anlamda özellikle öğrencileri güvenli yaşam konusunda eğitiyoruz. 2019 yılında 816.234 kişiye çeşitli başlıklarda eğitimler verdik. Doğrudan sertifika eğitimi vermemiş olsak bile çeşitli mecralarla ulaştığımız kişi sayası ise 6 milyon 156 bin oldu. 2020 yılında sertifikalı eğitim sayısını 2 milyon 175 bin kişiye çıkar-mayı hedefliyoruz” dedi.
Jeodezik aile çadırları üretilecek
Yeni ve modern çadır modeli olan Jeodezik Aile Çadırı hakkında da bilgi veren Kınık, şöyle devam etti: “Bu çadırlar hava şartlarına özellikle rüzgâra daha dayanıklı, akıllı metal alüminyum teknolojileriyle güçlendirilmiş, yüzde yüz sentetik ve eskidiğinde tekrar geri dönüştürülebilir bir malzemeden üretilmiş. Klasik afet çadırlarımız 16 metrekarelik afet çadırlarımız yaklaşık 85-90 kilo kadardı, onlar pamuklu ürünler ve keçe iç yapısıyla oluşmuştu. Bu çadırlar yaklaşık 48 kilo kadar, 0.2 metreküp gibi bir hacimle yer kaplıyorlar ve daha hızlı kuruluyorlar.”