Dünya kaynıyor!

Dün ajanslara dünyanın değişik bölgelerinden felaket haberleri düştü. Bunların içinde en mühimi yine Suriye'deydi. Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 31 Suriyeli hayatını kaybetti. Yemen'de 4, Kenya'da 7, Pakistan'da 1, Endonezya'da 7 kişi çeşitli saldırı sonucu öldü.

DÜNYANIN her tarafından son günlerde yaşanan şiddet olayları onlarca insanın ölümüne sebebiyet veriyor. Daha dün, 50'den fazla kişi, suçsuz yere hayatını kaybetti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın Mezra'a bölgesinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 31 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü, Baas Partisi binasının yakınında düzenlenen saldırıda 31 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, ölen ve yaralananlardan çoğunun sivil olduğunu açıkladı. Bu arada, Suriye devlet televizyonu, Genelkurmay binasına havan topu mermisinin atıldığını duyurdu.

Suriye devlet televizyonu, kentin Mezra'a bölgesindeki Abdullah Bin Zübeyir Okulu ile Haresta ve Duma minibüs durakları yakınında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Saldırıda iki binanın tamamen yıkıldığını belirten televizyon kanalı, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının sevk edildiğini kaydederek, patlama bölgesinde 17 aracın içindekilerle beraber yandığını ve 40 araçta da hasarın oluştuğunu aktardı.

Yemen'de çatışma: 4 ölü

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmada 4 kişi hayatını kaybetti. Aden'de 33 yıllık Ali Abdullah Salih rejimini sona erdiren 21 Şubat 2012 seçimlerinin yıldönümünü kutlayan göstericiler ile askerler arasında çatışma çıktığı, açılan ateşte 4 kişinin öldüğü belirtildi. Kent merkezinde oluşan kalabalıkların emniyet güçlerince dağıtıldığı ve gerginliğin tırmanmasını engellemek için güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

Kenya'da camiye saldırı: 7 ölü

Kenya'nın doğusunda silahlı saldırganların camiye açtıkları ateş sonucu 7 kişi öldü. Garissa kenti komisyon üyesi Maalim Muhammed, ülkenin Somali sınırındaki Malele köyünde 8 silahlı kişinin camiye ateş açtığını söyledi. Muhammed, saldırının nedeninin bilinmediğini belirtti. Son dönemlerde Somali-Kenya sınırındaki bölgelerde yaşanan şiddet olaylarındaki artışın, Kenya ordusuna bağlı birliklerin Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) bünyesinde Somali'deki Eş-Şebab militanlarına yönelik operasyonlara katılmasıyla alakalı olduğuna inanılıyor.

Peşaver kentinde patlama

Pakistan'ın Peşaver kentinde meydanda gelen patlamada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Polis, bir iş merkezinde gerçekleşen patlamanın kaynağının henüz belirlenemediğini, bölgeye yardım ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini bildirdi. Öte yandan, Peşaver yakınlarındaki Bannu kasabasında bir kız okulunda, 14 uzaktan kumandalı bomba bulundu. Güvenlik yetkililerinin soruşturma başlattığı kaydedildi.

Endonezya'da silahlı saldırı

Endonezya'nın doğusunda silahlı bir grup tarafından düzenlenen iki ayrı saldırıda 7 kişi öldü. Ordu Sözcüsü Iskandar Sitompul yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki Papua bölgesinde askeri bir araca pusu kuran silahlı grubun saldırısı sonucu 4 askerle iki sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. Sitompul, aynı bölgedeki başka bir saldırıda ise 1 askerin öldüğünü, birinin de yaralandığını ifade etti. Yaklaşık 20 kişilik silahlı grubun her iki saldırıdan da sorumlu olduğu tahmin ediliyor.

Evde gaz patlaması: 1 ölü

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Freiburg kenti yakınlarındaki Eisenbach'ta bir evde gaz kaçağından dolayı meydana geldiği belirtilen patlamada bir kişi hayatını kaybetti. Freiburg polisinin açıklamasında, 28 yaşındaki bir kişinin öldüğü gaz patlaması nedeniyle evin büyük ölçüde zarar gördüğü ifade edildi. Hayatını kaybeden kişinin eşi ve iki çocuğunun yaralanmadığı belirtilen açıklamada, olayın soruşturulduğu kaydedildi.

Uçak pistten çıktı: 5 ölü

ABD'nin Georgia eyaletinde küçük bir uçağın pistten çıkması sonucu meydana gelen kazada 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Federal Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada, kazanın, eyaletin doğusundaki Thomson-McDuffie havaalanında meydana geldiği belirtildi. Kazada yaralanan iki kişi hastanede tedavi altına alındı. Uçağın Tennessee eyaletinin Nashville kentindeki John C. Tune havalanından kalktığı belirtildi.