Dünya hayatının geçici olduğunu anlatan Ala suresinin Arapça okunuşu

Ala suresinin Arapça okunuşu nasıldır? Yüce anlamına gelen Ala suresinin Arapça okunuşu ve Latin harfleri ile yazılışı nasıldır?Dünya hayatının geçici ahiret hayatının ise devamlı olduğunu anlatan Ala suresinin Arapça okunuşu nasıldır? İşte Ala suresi Arapça ve Türkçe okunuşu ile manası..

Ala suresinin Arapça okunuşu nasıldır? Yüce anlamına gelen Ala suresinin Arapça okunuşu ve Latin harfleri ile yazılışı nasıldır?Dünya hayatının geçici ahiret hayatının ise devamlı olduğunu anlatan Ala suresinin Arapça okunuşu nasıldır? İşte Ala suresi Arapça ve Türkçe okunuşu ile manası..

Kur’ân-ı kerîmin seksen yedinci sûresi. A’lâ sûresi, Mekke-i mükerremede nâzil oldu (indi). On dokuz âyet-i kerîmedir. Birinci âyet-i kerîmedeki (en yüce) mânâsına gelen “A’lâ” kelimesi sûreye isim olmuştur. Sûrede, Allahü teâlânın her türlü noksanlıklardan tenzîh edilmesi, uzak tutulması, Resûllulah’ın nasîhatlarından kimlerin faydalanıp kurtulacağı, kimlerin de istifâde edemeyip, azâba uğrayacağı, insanların dünyâ hayâtını tercih ettikleri halbuki âhiretin dünyâdan daha hayırlı olduğu, çünkü dünyânın geçici, âhiretin ise devamlı olduğu ve daha başka hususlar bildirilmektedir. (İbn-i Abbâs, Kurtubî)

Kuran-ı Kerîm îslam’ın kutsal kîtabıdır. Bîr çoğumuz Kuran-ı Kerîmî arapça okumayı öğrenemedîğîmîz îçîn bîlmîyoruz. Tabi bu öğrenmiyeceğimiz anlamına gelmez. O nedenle bir çoğumuz arapça bilmediği için’de arapça ayetleri latince harflerle okumaya çalışıyoruz. Arapça bir sözcük olan “kuran”, okumak, ezbere okumak, bir araya getirmek anlamına gelir. «Kur’ân» kelimesi olarakta Arapça’da «yazıyla tespit edilmiş vahiylerin bütünü anlamına gelir. Şimdi sizler için hazırladığımız Kur’anı Kerim surelerden olan Ala süresi arapça yazılışı ile latince harflerle Türkçe okunuşunu derledik. Ayrıca Diyanet İşleri tarafından düzenlenen mealine’de yer verdik. Bu sebeple hem Arapça yazısı hem de latince okunuşunu öğrenerek okuyabilirsiniz.

A’LÂ SÛRESİ MEALİ VE ANLAMI Bismillâhirrahmânirrahîm

1.Yüce Rabbinin adını tespih et.

2.O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır.

3.O, (her şeyi) ölçüyle yapıp yönlendirendir.

4,5.O, yeşil bitki örtüsünü çıkaran, sonra da onları çürüyüp kararmış çör çöpe çevirendir.

6.Sana Kur’an’ı okutacağız ve sen onu unutmayacaksın.

7.Ancak Allah’ın dilediği başka. Şüphesiz O, açık olanı da bilir, gizliyi de.

8.Biz seni en kolay olana kolayca ileteceğiz.

9.O hâlde, eğer öğüt fayda verirse, öğüt ver.

10.Allah’a karşı derin saygı duyarak O’ndan korkan öğüt alacaktır.

11,12.En büyük ateşe girecek olan en bedbaht kimse (kâfir) ise, öğüt almaktan kaçınır.

13.Sonra orada ne ölür (kurtulur), ne de (rahat bir hayat) yaşar.

14,15.Arınan ve Rabbinin adını anıp, namaz kılan kimse mutlaka kurtuluşa erer.

16.Fakat sizler dünya hayatını tercih ediyorsunuz.

17.Oysa âhiret, daha hayırlı ve süreklidir.

18,19.Şüphesiz bu hükümler ilk sayfalarda, İbrahim ve Mûsâ’nın sayfalarında da vardır.

Ala Suresi Arapça Okunuşu

ALA SURESİ SURESİ OKUNUŞU Bismillâhirrahmânirrahîm 1: Sebbihısme rabbikel a’lâ. 2: Ellezî halaka fesevvâ. 3: Vellezî kaddere fe hedâ. 4: Vellezî ahrecel mer’â. 5: Fe cealehu gusâen ahvâ. 6: Senukriuke fe lâ tensâ. 7: İllâ mâ şâallâh(şâallâhu), innehu ya’lemul cehre ve mâ yahfâ. 8: Ve nuyessiruke lil yusrâ. 9: Fe zekkir in nefeatiz zikrâ. 10: Seyezzekkeru men yahşâ. 11: Ve yetecennebuhel eşkâ. 12: Ellezî yaslen nârel kubrâ. 13: Summe lâ yemûtu fîhâ ve lâ yahyâ. 14: Kad efleha men tezekkâ. 15: Ve zekeresme rabbihî fe sallâ. 16: Bel tu’sırûnel hayâted dunyâ. 17: Vel âhıretu hayrun ve ebkâ. 18: İnne hâzâ le fîs suhufîl ûlâ. 19: Suhufi ibrâhîme ve mûsâ.