Doluya karşı sıra dışı yöntem

Bulgaristan'da Dolu İle Mücadele İcra Ajansı Müdürü Vanyo Slaveev, doludan korunma açısından zor bir sezon yaşanacağını söyleyerek sıra dışı bir yöntem sundu.

Bulgaristan Ulusal Radyosu’nun (BNR) “Herkesten Önce” programına konuk olan Dolu İle Mücadele İcra Ajansı Müdürü Müh. Vanyo Slaveev, oludan korunma açısından zor bir sezon beklediklerini söyledi.

Söz konusu yağışlar, özellikle çiftçileri olumsuz etkilerken, Slaveev'in açıklamasına göre Bulgar yönetimi bu duruma karşı harekete geçti.

İlk kez kullanılıyor

Kırcaali Haber'de yer alan bilgilere göre; Slaveev, dolu bulutlarına karşı uçak yönteminin kullanılacağını açıkladı.

İlk kez kullanılan yöntem kapsamında üç uçağın tanıtılması planlanıyor. Pilot olarak uygulanan projenin 5 milyon levaya mal olması bekleniyor.

Dolu İle Mücadele İcra Ajansı, daha önce doluya karşı 12 bin roket kullanmıştı. Elinde hala 5 bin roket olmasına rağmen sezonun yeni başlamış olması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

İstanbul'u felç etmişti

Öte yandan dolu yağışı sadece tarım arazilerine değil, bazen şehirlere de büyük zarar veriyor. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da etkili olan dolu yağışı araçların camlarını kırmış, binalara hasar vermiş ve su baskınlarına yol açmıştı.