Dolar ne kadar? 2 Şubat dolar kuru

Dolar bugün ne kadar oldu merak konusu. 2 Şubat Dolar fiyatlarında ne kadar değişiklik gösterildi.. 2018 dolar kuru ile ilgili detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Güncel dolar fiyatları....

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 3,7610 seviyesinde dengelendi. Dün ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına kadar düşüş eğiliminde hareket eden ve 3,7459'u gören dolar/TL, Fed sonrası kayıplarının bir kısmını telafi etse de günü önceki kapanışa göre yüzde 0,59 azalışla 3,7558'den tamamladı.

GÜNCEL DOLAR FİYATLARI

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 3,7640 seviyesinde dengelendi.

Analistler, bugün yurt içi ve dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3,8000 seviyesinin direnç, 3,7340 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Dünkü sakin hareketine bugün de devam eden dolar kuru 3,7681'den, euro ise 4,6631'den işlem görüyor.

Fed yılın ilk toplantısında beklendiği gibi faizleri değiştirmedi. Yüzde 1,25-1,50 aralığında sabit tuttu. Toplantının karar metninde, enflasyonun bu yıl yükseleceği beklentisine yer verildi.

Piyasalar bu ifade değişikliğini, bankanın 20-21 Mart tarihlerinde gerçekleşecek bir sonraki toplantısında faiz artıracağının sinyali olarak yorumladı. Fed ayrıca toplantıda Jerome Powell'ı 3 Şubat'tan geçerli olmak üzere komite başkanı seçtiğini de açıkladı. dünkü toplantısı görevine 3 Şubat'ta veda edecek olan Fed Başkanı Yellen'in son toplantısıydı.

Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,5-9,3 aralığında (orta noktası yüzde 7,9) gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini açıkladı. Ekim ayı enflasyon raporunda tahmin yüzde 7 düzeyindeydi.

2019'da enflasyonun yüzde 6,5'e gerilemesi öngörülürken, orta vadede enflasyonun yüzde 5'te istikrar kazanacağı tahmin edildi.

"ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU DÜŞÜRME SÜRECİNİN HIZLANMASI"

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde önceliğinin para politikasının etkinliğinin artırılması ve enflasyonu düşürme sürecinin hızlandırılması olacağını belirtti.

Çetinkaya, "Enflasyon dinamiklerinde genele yayılan ikna edici bir düşüş gerçekleşene kadar sıkı duruşumuzu koruyacağız" açıklaması yaptı.

"TEMEL FİYATLAMA DAVRANIŞLARI BELİRLEYİCİ"

Çetinkaya, para politikası açısından geçici oynaklıklardan ziyade temel fiyatlama davranışlarının belirleyici olacağını belirtti.

Yapısal alanlarda atılacak adımlar konusunda Merkez Bankası olarak gündemin belirlenmesine katkı sunmayı sürdüreceklerini belirten Çetinkaya, "Dış açık ve tasarruf açığı, finansal derinleşme, verimlilik ve piyasa rekabeti gibi alanlarda atılacak adımlar enflasyonla mücadeleye ve para politikasının etkinliğine önemli katkıda bulunacak. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması bakımından rekabet ortamının ve üretimde verimliliğin artırılmasının da öncelikli hedefler arasında yer alması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.