Doğu Guta Erdoğan'dan yardım bekliyor

Yıllardır Esed ve işbirlikçilerinin insanlık dışı ablukası ve vahşice saldırılarına maruz kalan 400 bin nüfuslu Şam'ın Doğu Guta beldesi insani dramın bir an önce bitirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

İsmail ZELVİ

İktidar hırsı ile her türlü insani değeri ayaklar altına alan Katil Esed ve işbirlikçilerinin soykırıma varan katliamları karşısında Doğu Guta halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Birleşmiş Milletler'in mevcut yapısı dahilinde katliamların durdurulamadığını gören Doğu Gutalı'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazarak, açlığın bir silah olarak kullanılmasının önüne geçmesini, sivillere karşı uygulanan kimyasal saldırılar, varil bombaları ve hava saldırılarının bir ana önce durdurulması için bütün Müslüman ülkeleri harekete geçirmesini talep ettiler.

Doğu Guta Şam Kırsal Yönetimi adına Mustafa Şakar'ın kaleme aldığı mektup, Erdoğan'a, Kuşatılmış Doğu Guta'dan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlar ifadesiyle başladı.

Suriye rejimi ve onu destekleyen İran milislerinin Doğu Guta'yı istila etmek istedikleri vurgulanan mektupta, Guta'ya saldırmak için büyük askeri birlikler topladılar. Sivil topluma karşı suç ve zulümleri her geçen gün biraz daha artıyor. Suriye Rejimi ve Rus Hava Kuvvetleri, uluslararası kararları ve insan hakları yasalarını yıllardır ihlal ediyorlar. Sivillere tıbbi yardım dahil, gıda ambargosu koyarak açlıkla toplumu pes ettirmeye çalışıyorlar. Her türlü silahla acımasızca bombardıman yapıyorlar." Denildi.

Suriye rejiminin Doğu Guta üzerinde yasadışı ve haksız bir ablukayı 5 yıldır uyguladığı belirtilen mektupta, "tıbbi malzeme, gıda, su kaynakları bilinçli olarak yok ediliyor, Bu durumu özellikle kadınlar ve çocuklar için büyük felaketler getirdi." Denilerek durum tespiti yapıldı.

Dünya kamuoyu ve İslam dünyasında Erdoğan'ın saygın kişiliğiyle büyük bir felaketin önüne geçmesi istenen mektupta, "Suriye Rejimi ve İranlı militanların Doğu Guta'yı istila etmelerinin önüne geçerek kadınlara ve çocuklara karşı katliam ve zulümlerin yapılmasını engellemenizi rica ediyoruz" denildi.

Erdoğan'dan Doğu Guta'daki duruma acilen müdahale ederek Suriye rejiminin uyguladığı kuşatmanın kaldırılması, sistematik olarak insanları açlığa ve ilaçsızlığa mahkum etmesinin önüne geçilmesi , insani yardımların derhal başlatılarak büyük bir insani felaketin önüne geçilmesi istendi.