Doğan medyasının 28 Şubat sevdası

DHA aracılığıyla Balıkesir'de bir öğretmenin başörtülü bir şekilde görevini yapmasından velilerin rahatsız olduğu yönünde servis edilen haber, Hürriyet internet sitesi tarafından manşete çekildi. Hürriyet, Milliyet, Radikal ve Sözcü gibi Doğan Grubu gazeteleri, dün 28 Şubat'taki gibi tesettürlü öğretmeni dillerine doladılar.

ADEM KIZILAĞIL / ANKARA

28 Şubat sürecinde başörtülü avına çıkan Aydın Doğan medyası, darbenin mimarları yargılanırken toplum mühendisliğine soyundu. Normalleşen Türkiye hazımsızlığı ve dava ile sıranın kendisine gelmesinden korkan Hürriyet yeni bir kaos için düğmeye bastı. DHA aracılığıyla Balıkesir'de bir öğretmenin başörtülü bir şekilde görevini yapmasından velilerin rahatsız olduğu yönünde servis edilen haber, Hürriyet internet sitesi tarafından manşete çekildi.

Balıkesir'de başörtülü olarak derse giren öğretmene bazı veliler sözlü tacizde bulunurken, 28 Şubat'ta da benzer haberlere imza atan gazeteler olayı "Çarşaflı öğretmen" diye duyurdu.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesindeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu'nda derslere başörtüsüyle giren öğretmen, 28 Şubat medyasını eski günlerine geri götürdü. Başını Doğan Grubu medyasının çektiği gazeteler dün yine 28 Şubat'taki gibi başörtülü öğretmene karşı linç kampanyası başlattı.

Eğitim İş değil Eğitim- Fiş

Örtülü öğretmenin derslere girmesinin velileri rahatsız ettiği iddia edilen haberde hiçbir velinin ismine yer verilmez iken Cumhuriyet mitinglerinin organizatörleri arasında bulunan Eğitim İş sendikasına mikrofon uzatıldı. Eğitim İş aracılığıyla örtülü öğretmen hedef tahtasına oturtulurken, öğretmenin suç işlediği öne sürüldü.

Hukuki mücadele başlıyor

Türk Eğitim-Sen Yöneticilerinden Doç. Dr. Hanefi Bostan, başörtülü öğretmenin açıkça hedef gösterildiğini, bunun suç olduğunu, hukuki tüm haklarını arayacaklarını söyledi. Bostan, "Bu söz konusu medyanın ve ideolojik sendikanın düşünce yapısından kaynaklanan bir durumu2026 Özgürlükleri toplum için değil kendileri için istiyorlar. Çifte standart içerisindeler. Evrensel hukuktan da haberleri yok. Makul olan bir konuyu kaos için kullanıyorlar. Okullarda her türlü kıyafet serbest olsun da başörtü neden yasak olsun? Bu nasıl bir özgürlük anlayışı? Sonuna kadar bu özgürlüğün yanındayız ve hukuku haklarımızı kullanacağız. Bu haber hakkında da incelememizi başlatıyoruz. Öğretmeni bu şekilde hedef göstermek suçtur ve kardeşimizin hukuki haklarını arayacağız" dedi.