Diyarbakır ve Mersin'den sonra şimdi de Siirt! DEM Kur'an kurslarına savaş açtı

PKK terör örgütünü siyasi uzantısı DEM Parti, Diyarbakır'ın Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde 10, Mersin'in Toroslar ve Tarsus ilçelerinde birer olmak üzere toplam 12 Kur'ân kursunu kapatmak için harekete geçti. Siirt'te ise, DEM'li Siirt Belediyesi, müftülüğe tahsisli Nursen Hatun ve Sacide Hatun Kur'ân kursları binalarını geri istedi.

CHP ile ittifak kuran DEM, Kur’an kurslarına karşı savaş açtı. Diyarbakır ve Mersin’de yönetimi değişen belediyelerde, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çok sayıda Kur’an kursu binasının kiralama izinleri iptal edilmişti. Diyarbakır'da DEM Parti'nin yönettiği Kayapınar, Sur ve Bağlar belediyeleri, bu ilçelerdeki 10 Kur’an kursunun kapatılmasını istemiş; Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Tarsus ve Toroslar’daki Diyanet’e tahsis edilen Kur’an kursu binalarının tasarruf gerekçesiyle boşaltılmasını talep etmişti.

Diyarbakır ve Mersin’in ardından benzer bir durum Siirt’te meydana geldi. DEM Parti yönetimindeki Siirt Belediyesi, 4-6 yaş aralığındaki çocukların eğitim gördüğü Nursen Hatun ve Sacide Hatun Kur’an kurslarının kapatılmasını istedi.

10 yıllığına Siirt İl Müftülüğü’ne tahsis edilen bu binalar, mahallede taziye evi eksikliği gerekçesiyle 6 ay sonra geri istendi. Tahsis işlemi, 6 Mayıs'taki Meclis kararıyla iptal edildi ve Kur’an kursları binalarının 15 gün içinde boşaltılması gerektiği bildirildi. Müftülük, belediyeye karşı dava açtı ve mahkeme, belediyenin işlemine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kaynak: Yeni şafak