Diyarbakır Provokasyonu!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde kendilerine Bilge Gençlik Kulübü adını veren öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası'nda düzenleyecekleri etkinliğine bildirisini dağıtmak ve afiş yapıştırmak istemesi üzerine, PKK sempatizanlarının çoğunlukta olduğu grup bunlara müdahale etmesi üzerine başlayan olaylar bugünde devam etti. Bilge Gençlik Kulübü üyelerine saldıran karşıt görüşlü öğrenciler üniversiteyi yine karıştırdı. Çıkan olaylarda 3 genç bıçaklanara

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Başbakan'ın Kürt sorunu ve çözüm sürecinde "en yakın mesai arkadaşı" olarak kabul gören isimlerden İhsan Arslan, çözüm sürecini tarihi bir gelişme olarak değerlendirdi. Milat'a konuşan AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan, "Toplum ve taraflar geçmişte sürece hazır değildi. Bugün herkes geçmişin acı anılarını unutmaya, yeni bir geleceği birlikte hazırlamaya odaklanmış görülüyor. Nefret duyguları tekrar kabartılmamalı" dedi.

GELECEĞİ DÜŞÜNMELİYİZ

Taraflara çağrıda bulunan AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan, ""Yazık olur. Filimi geri sarmanın anlamı yok. Sebep ne olursa olsun gençlerin bir birine karşı şiddet kullanması olumlu karşılanamaz. Hepimizin hafızalarında geçmişin acı hatıraları henüz tazeliğini yitirmemiştir. Şiddet toplumun huzur ve istikrarına zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Onun için herkesin daha akli selim içinde ülkemizin geleceğini hesaba katarak tutum ve davranışını belirlemesi lazımdır" dedi.

Sağduyu çağrısı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde kendilerine Bilge Gençlik Kulübü adını veren öğrencilerin Kutlu Doğum Haftası'nda düzenleyecekleri etkinliğine bildirisini dağıtmak ve afiş yapıştırmak istemesi üzerine, PKK sempatizanlarının çoğunlukta olduğu grup bunlara müdahale etmesi üzerine başlayan olayları da değerlendiren Arslan, taraflara sağduyu çağrısında bulundu.

Sürece zarar vermeyin

Arslan, "Sebep ne olursa olsun gençlerin bir birine karşı şiddet kullanması olumlu karşılanamaz. Hepimizin hafızalarında geçmişin acı hatıraları henüz tazeliğini yitirmemiştir. Şiddet toplumun huzur ve istikrarına zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Onun için herkesin daha akli selim içinde ülkemizin geleceğini hesaba katarak tutum ve davranışını belirlemesi lazımdır" dedi.

Barışa odaklanalım

"Yazık olur. Filimi geri sarmanın anlamı yok" diye uyaran Arslan, "Gençlerimiz tahrike kapılmamalı. Bilerek ya da bilmeyerek oyunlara gelmemeli. Bu gerçeği en iyi bölgemiz insanı bilir. Hangi kesimden olursa olsun mağduriyet ve can kayıpları hepimizin kesesinden gitmektedir. Yani ülkemiz kan kaybeder. Ayrıca bu şiddet eylemleri barış sürecini provoke etmekten başka bir işe yaramaz. Başkalarının ekmeğine yağ sürmemeli" şeklinde konuştu.

3 Genç bıçaklandı

Bilge Gençlik Kulübü üyelerine saldıran karşıt görüşlü öğrenciler üniversiteyi yine karıştırdı. Çıkan olaylarda 3 genç bıçaklanarak yaralandı. Çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, yaralananlar hastaneye kaldırıldı. Yaşanan olaylar 1990'lardaki çatışma sürecini akıllara getirdi.