Diyanet TV'de Ramazan özel programlar

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TRT'nin ortak yayın yaptığı Diyanet TV, Ramazan ayına çok özel ve ilgi çekici programlarla merhaba diyoru2026 Yapımcılığını Gazeteci - Yazar Şems Şeyma Açıkay'ın üstlendiği "Kalbi Mescidlere Bağlı Olanlar" isimli programın da televizyona yeni bir soluk getiriyor.

MİLAT/ ANKARA

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Diyanet TV, bu Ramazan ayına çok renkli programlarla hazırlandı. "Gönül Sultanları, Şair, Bezm-i Alim, Tarihin Satır Arası ve Kalbi Mescidlere Bağlı Olanlar" isimli iddialı ve ses getirecek programlarla Ramazan ayının ulvi iklimini Diyanet TV ekranlarına gelecek. Özellikle cami cemaatinden renkli isimlerin beyaz cama yansıtılacağı "Kalbi Mescitlere Bağlı Olanlar" adlı program ile de Ramazan ayının konuşulacak yapımlarını izleyiciye sunuyor.

Ramazan ayına özel

Ramazan Ayı için özel bir hazırlık içine giren Diyanet TV, ekranını bu ayın iklimine uygun olarak renklendiriyor. Ramazan temalı programlarının yanı sıra yeni yayın dönemine merhaba diyecek farklı programlarla bu mübarek ayın en güzel şekilde yaşatılmasına vesile olan kanal yeni içeriği ile kendisinden söz ettiriyor. Gönül Sultanları, Şair, Bezm-i Alim, Tarihin Satır Arası ve Kalbi Mescidlere Bağlı Olanlar adında yeni yapımlar ile öne çıkan Diyanet TV genel konseptini de bu aya özgü olarak yeniliyor.

Tasavvuf dünyamızın gönül erlerinin anlatıldığı "Gönül Sultanları", usta edebiyatçı Hicabi Kırlangıç'ın sunumu ile ekrana gelecek "Şair" bu programlar arasında yer alıyor.

"Kalbi Mescidlere Bağlı Olanlar"

Yine cami cemaatinden renkli kişiliklerin anlatıldığı ve Yapımcılığını Gazeteci-Yazar Şems Şeyma Açıkay'ın üstlendiği "Kalbi Mescidlere Bağlı Olanlar" isimli yapım da televizyona taptaze bir soluk getiriyor. Her bölümünde farklı yaş gruplarından cami müdavimlerini ve onların camiye olan kalbi katkılarını ekrana taşıyacak program tıpkı diğer yapımlar gibi izleyici ile buluşmak için gün sayıyor.