Dinlere saldıran batı kaynaklı inançsızlık en büyük tehdit: İnsanlık çürüyor

Hicretin, küfürden imana gidiş olduğunu söyleyen Ali Erbaş, Batı kaynaklı güncel inançsızlık problemlerinin, küresel bir meseleye dönüştüğünü ve İslam’ın gençlere anlatılması gerektiğini vurguladı

DİNSİZLİK KÜRESEL SORUN

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca düzenlenen ‘Güncel Dini Meseleler İstişare Toplantısı’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Güncel inançsızlık problemleri, bütün insanlığı etkileyen küresel bir mesele olarak önümüzde durmaktadır” diye konuştu.

BATI MERKEZLİ SAPMALAR

Son iki asırda Batı merkezli bir anlayışla inanç ve bilgi alanında yaratıcıyı dışlayan parçacı bir bakışın öne çıktığını belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, “Deizm, nihilizm ve ateizm gibi akımların, zamanla bütün dinleri yok etmeyi hedef alan bir projeye” dönüştüğünü vurguladı.

GENÇLERE İSLAM’I ANLATALIM

Erbaş, dinin doğru anlatılmasında Diyanet, ilahiyat fakülteleri ve MEB’e önemli görevler düştüğünü kaydederek, "Buradaki müzakereler, İslam'ın hakikatlerinin başta gençler olmak üzere insanlığa nasıl anlatılacağı hususunda yol gösterecek ve rehberlik edecektir" dedi.

KÜFÜRDEN İMANA HİCRET

Yeni hicri yılı, hatalarımızı gözden geçirmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğini kaydeden Erbaş, Hicretin şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe, kula kulluktan yalnızca Allah'a kul olmaya, küfürden imana gidişin adı olduğuna işaret etti.

İnançsızlık en büyük tehdit

Dünyadaki inançsızlık sorununa dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş “İnançsızlık problemi, bütün insanlığı etkileyen küresel bir mesele olarak önümüzde durmaktadır” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca Kızılcahamam'da düzenlenen 9. Güncel Dini Meseleler İstişare Toplantısı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplantıda dini boyutu hususunda akademik birikimden, ilim adamlarının görüş ve yorumlarından istifade edildiğini açıkladı. Erbaş, "Güncel inanç problemleri, daha doğrusu inançsızlık problemi, bütün insanlığı etkileyen küresel bir mesele olarak önümüzde durmaktadır” diye konuştu.

Batı’daki dini sapmalar

Son iki asırda özellikle Batı merkezli bir anlayışla inanç ve bilgi alanında yaratıcıyı dışlayan bir bakışın öne çıktığına dikkat çeken Erbaş, deizm, nihilizm ve ateizm gibi akımlar dinleri hedef aldığını söyledi. Erbaş, bu yaklaşımların zamanla bütün dinleri yok etmeyi hedef alan bir projeye dönüştüğünü vurguladı.

Din karşıtlarıyla mücadele

Erbaş, dinin doğru anlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığı, ilahiyat ile İslami ilimler fakülteleri ve Milli Eğitim Bakanlığına önemli görevler düştüğünü vurguladı. İstişare toplantısından beklentileri hakkında bilgi veren Erbaş, din karşıtı akımlarla mücadele ederken, baskı kurmadan ve zihinlere ipotek koymadan, kazanma ve ihya etme amaçlı bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti.

Erbaş, “Burada yapılacak müzakereler hem bu tür düşünce ve akımların bütün boyutlarıyla gerçek yüzünü ortaya koyacak hem de bu yaklaşımların tutarsızlığının ve buna karşılık İslam'ın hakikatlerinin başta gençler olmak üzere insanlığa nasıl anlatılacağı hususunda yol gösterecek ve rehberlik edecektir" dedi.

Esaretten özgürlüğe hicret

Tüm İslam aleminin hicri yılını tebrik eden Erbaş, hicretin şiddetten merhamete, esaretten özgürlüğe, kula kulluktan yalnızca Allah'a kul olmaya, küfürden imana gidiş olduğunu dile getirdi. Erbaş, “Hicret, sosyal sorunların, metafizik bunalımların hayatı bütün yönleriyle etkisi altına aldığı bir zamanda, nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bize ışık tutarak geçmişin, halin ve geleceğin idrakine varmamızı sağlayan önemli bir ahlak ve mesajdır” ifadelerine yer verdi.