Dilsiz şeytana karşı SUSMAYACAĞIZ!

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada "Kendi topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır sessiz kalan, Suriye'nin zalim diktatörünün, yani dilsiz şeytanın karşısında biz sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

2. SHARJAH İletişim Forumu'nun açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, asıl iletişimin kalpten geçtiğini ve iletişim kopukluğunun ise haksızlıklar karşısında susulduğunda yaşanıldığını ifade etti. İletişimin hükümetleri ve siyaseti de şekillendirdiğine dikkat çeken Erdoğan, dünyada bu iletişimi doğru ve yerinde kullanan siyasetçinin seçmenlerinin tercihine mazhar olmayı başardığını söyledi.

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

Erdoğan, samimiyet olmayan her iletişimin eksik olduğuna dikkat çekerek, kendilerinin her zaman doğruyu söylemeyi sarsılmaz bir ilke edindiklerini ifade etti. "Ey iman edenler. Neden yapmadıklarınızı söylüyorsunuz. Allah katında, yapmadıklarınızı söylemeniz büyük suçtur" ayetini okuyan Erdoğan, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisini de hatırlattı.

"Susanlardan olmayacağız"

Başbakan Erdoğan, küresel meseleler karşısında seslerini yükseltmelerinin bazılarını rahatsız edebildiğin belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin'de, Gazze'de çocuklar, kadınlar gözlerimizin önünde cansız yere düşerken biz susanlardan olmayız ve olmayacağız. Suriye'de her gün masum yavrular, masum kadınlar, masum yaşlı insanlar toplu halde katledilirken biz susanlardan olmayacağız. Kendi öz halkına karşı acımasızca katliamlar yapan ama kendi topraklarını işgal edenlere karşı on yıllardır dilsiz kalan, sessiz kalan, tepkisiz kalan Suriye'nin zalim diktatörü yani dilsiz şeytanı karşısında biz susmayacağız."

"Dimdik durup hakkı söyleyeceğiz"

Başbakan Erdoğan; Somali'deki açlık, Myanmar'daki yoksulluk, Afganistan'daki sefalet, Irak'taki nifak karşısında da dilini yutanlardan olmayacaklarını vurguladı. Zalim ve zulüm karşısında dimdik durup hakkı söylemekle mükellef olduklarını belirten Erdoğan, "Bunu yapmadığımız sürece inanın hiç kimseyle tam bir iletişim tesis edemeyiz. Filistin'i, Gazze'yi, alevler içindeki Kudüs'ü görmeyen, görmezden gelen bir göz amadır. Suriye'yi, Suriye'de her gün oluk oluk akan kanı söylemeyen bir dil kelimesizdir, cümlesizdir, ifadesizdir. Yoksuluğa, dünya üzerindeki her türlü adaletsizliğe etnik köken ayrımı yapmadan dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan ulaşamayan her türlü iletişim yarımdır, eksiktir" dedi.

Doğruyu söylemek sarsılmaz ilkemiz

Başbakan Erdoğan, "Hangi iletişim aracını kullanırsak kullanalım doğruyu, yani hakkı söylemeyi kendimize sarsılmaz bir ilke edindik.Yapmadığını söylemek, söylediğini de yapmamak bizim anlayışımızda, bizim dünyamızda en büyük hatalardan biridir" dedi.