Devlet milletin emrinde

Ahmet Gündoğdu, paralel yapı ile mücadelede yeni dönem için"Milletin emrinde olan devlete evet, vesayetçi derin paralel devlet biçimine kesinlikle hayır" dedi.

EZGİ ÇELİK ANKARA

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Genel Başkanlığından milletvekili aday adaylığı için istifa eden Ahmet Gündoğdu, Ankara Temsilciliğimizi ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Zalimin karşısında, mazlumların yanında olacağım"

Mecliste ana gündeminin takibini bırakmaması ve amacına ulaşması için gayret sarf ettiği konular olacağını dile getiren Gündoğdu, son nefesine kadar zalimin karşısında ve mazlumların yanında yer alacağını belirtti. Memurluk ve öğretmenlik geçmişi dolayısıyla memurların özlük haklarının takip edeceği konular arasında olduğunu belirten Gündoğdu, tüm emekçilerin beklentilerinin karşılanmasının asli görevi olmaya devam edeceğini vurguladı.

"Anayasanın tamir ile millete dönme şansı yok"

Mecliste sivil toplumda sivilleşme adına akıtılan terlerin taçlanması için mücadele edeceğini belirten Gündoğdu, "Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması ve referandumda millete döndürülen sistemin topyeku00fbn milletin olması için Yeni Anayasa" dedi. Referandum da 23 maddelik bir paketle bu sistemin vesayetten millete döndüğünü ifade eden Gündoğdu, "Mevcut anayasanın tamir ile millete dönme şansı yok. Hala içerisinde tanımsız laiklikten milletin aleyhine iş yapmak isteyenlere keyfiyet oluşturan yaklaşımlar var. Anayasada ki laiklik tanımının ya tanımlanması ya da anayasadan çıkarılması gerekiyor" dedi. Eşit yurttaşlık konusuna dikkat çeken Gündoğdu, ideolojilerden arınmış, vatandaşın niyetini okuyan, tepeden bakan bir anayasa yerine vatandaşın özgürlüklerinin teminatı olacak sadece sınırlayıcı maddelere yer verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Başkanlık Sistemini yetkinin artırılışı şeklinde değerlendirmek yanılgıdır"

Başkanlık sisteminin Türkiye'de sağlıklı tartışılmadığını belirten Gündoğdu, sisteme karşı koyanların Türkiye usulü bir başkanlık sistemi üzerinde yeterince duramadıklarını söyledi. Ayrıca başkanın Recep Tayyip Erdoğan olması nedeniyle karşı çıktıklarını ifade etti. Başkanlık Sistemini sadece yetkinin artırılışı şeklinde değerlendirenlerin yanılgı içerisinde olduklarını kaydeden Gündoğdu, "Amerika'da başkanlık sistemi var. Ama geçen yıl 13 gün başkanın ekonomik modeli kilitlendi. Senato onay vermedi. Başkanın hiçbir yetkisi kalmadı. Halbuki bizde Cumhurbaşkanının zaten yetkisi sınırsızdır. Eğer Başkanlık Sistemine Cumhurbaşkanının yetkilerini artırma olarak bakılıyorsa bunu en çok muhalefetin istemesi lazım. Amerika örneğinde olduğu gibi" dedi.

"Vesayetçi, derin paralel devlet biçimine kesinlikle hayır"

2010 referandumunun milletin devletine geçişin başlangıcı olduğunu belirten Gündoğdu, paralel yapı ile mücadelede yeni dönem için şunları söyledi; "Eskiden devletin ülkesi ve milletin bölünmez bütünlüğü diye başlayan metafor derin devletin metaforuydu. Orada devletin milleti vardı. Bu milletin içerisinde başörtülüler, Aleviler, Kürtler, muhafazakarlar ötekiydi. Referandum ile fiili olarak milletin devletine geçtik" dedi. Gündoğdu, 17-25 Aralık operasyonlarında, Gezi olaylarında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan kızgınlığı ile üst aklın, siyasetle iktidara gelemeyeceğini gören siyasetçilerin, örgütlerin nasıl bir araya geldiğini gördüğümüzü hatırlattı. Dün nasıl devletin millete zarar vermesine karşıysak bugün paralel devlete de aynı oranda karşıyız diyen Gündoğdu, milletin devleti olmazsa o ülkenin ayakta kalmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Cemaat, hacı, hoca gibi kavramlarının istismar edilmiş olmasından üzüntü duyduğunu belirten Gündoğdu, "Cemaat adı altında inancımızın zarar görmesine bilinçsizce katkı sunan ve üst aklın oyununa gelerek maşalığını yapan girişimler söz konusu oldu. Millet de bu konuda uyanmıştır. Burada cemaat tabanın da İslam'a hizmet edenler ile bunu istismar edenleri karıştırmamak gerekir. Bank Asya olayında gördük ki insanlar iyi niyetlerle Yasin okuyor. Bunları kim bu noktaya getirdi. Bunlara Kuran okuyun diyenler neden Mavi Marmara'da kardeşlerimiz şehit edilirken, başörtülü kızlara zulmedilirken Kuran okutma gereği duymadı. Bunlar düşündürücü" dedi. Türk milleti adına karar vermesi gereken kişilerin paralel abilerin emrine girerek bu millete zarar verdiğini belirten Gündoğdu, milletin emrinde olan devlete evet, vesayetçi derin paralel devlet biçimine kesinlikle hayır ifadelerini kullandı.

Ahmet Gündoğdu kimdir?

01.01.1961'de Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyü'nde doğdu.İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Erdemli İmam Hatip ile Giresun İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı.Ortaöğrenimi sırasında Milli Gençlik Vakfı (MGV) bünyesinde görev ve sorumluluk aldı. Öğretmenlik döneminde de Milli Gençlik Vakfındaki faaliyetlerine devam etme yanında İstanbul Öğretmenler Vakfı'nda da görev aldı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan'ın davetiyle 1992'de Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği'ni kurup ilçe başkanlı olarak sendikacılığa başladı.1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Kasım 2002 tarihinde Eğitim-Bir-Sen, Nisan 2008 tarihinde ise Memur-Sen Genel Başkanlığı görevine seçildi.2009 yılından itibaren Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanlığı görevini yürütmektedir. Akil İnsanlar Heyeti olarak Karadeniz ve Marmara Bölgelerinde sorumluluk üstlendi. Sivil ve Yeni Anayasa kapsamında oluşturulan "Anayasa Platformu", Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde de üyelik yaptı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen başkanlığı sürecinde Türkiye'nin sivilleşme, özgürleşme ve demokratikleşmesine dönük reform çabalarına "Uluslararası Demokrasi Kongresi", "Uluslararası Anayasa Kongresi", "Uluslararası Felsefe Kongresi" yanında "Yeni Anayasa Raporu I-II", "Sahadan Yeni Anayasa'ya Talep ve Beklentileri", "Türkiye'de Ortak Bir Kimlik Olarak Ötekilik", " Eğitim ve Ahlak Şu00fbrası", "Yeniden Büyük Türkiye" başta olmak üzere bir çok bilimsel etkinlik ve raporun öncülüğünü yaptı. Gündoğdu, evli olup orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir.