Devlet Bahçeli: FETÖ elebaşının Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüz hızlanmalı. MHP olarak yüklendiğimiz yükü göz ardı etmeyeceğiz. Alışıldık söylem kalıplarının uzaklaşma vakti geldiyse o vakit bu vakittir.

Türkiye'nin çözemeyeceği sorunu yoktur. Yeter ki sırt sırta verip milli birliğimizi bozmayalım

Ekonomi açıklamaları

Ekonomik büyüme Türkiye'nin dinamik yönünü teyit etmiştir. Türkiye ekonomisi ezberlere hapsolmamıştır, sürekli gelişme halindedir. Ekonomimiz fırtınayı aşmıştır. 'Mahvolduk, bittik' diyenlere inat ilerlememiz devam etmiştir.

Ekonomide anlamlı ilerleme kaydedildi. Küresel krizler ve spekülatif ataklara rağmen Türkiye büyümüştür.

Enflasyon ve hayat pahalılığı her kesimi rahatsız etmektedir. Gelir dağılımı adaletsizliği canımızı sıkan başka bir durumdur. Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmektedir ve desteğimiz tamdır.

Mali disiplin ve tasarruf tedbirleriyle süreç hız kazanacak. Ekonomi yönetimine güveniyoruz. Enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğine olan inancım tamdır. Türkiye ekonomisinin önüne konan takozların birer birer kaldırıldığını görüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin yanındayız, döviz kuru ve faiz enflasyon kuşatmasını güç birliği yaparak kıracağız.

Hayat pahalılığı bitecek

Cumhur İttifakı olarak hayat pahalılığını bitireceğiz.

Enflasyona neşter vuracağız, kayıt dışılığın önüne geçeceğiz. Ekonomide yeni çığırlar açılacaktır. Türkiye Yüzyılı ekonomi politikalarıyla daha da pekişecektir. Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyu başına geçireceğiz.

Yenidoğan bebek çetesi

Yenidoğan bebekleri SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için ölümlerine neden olan insanın aklına getiremeyeceği kalbinin kaldıramayacağı yöntemler kullanan sağlık çalışanları, bu çete insanlığın yüz karasıdır. Bebeklere, çocuklara, kadınlara kıyanlar esfeli safilindir. Bunlar olsa olsa tıbbi artık olur. Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir? Para için bebekleri ölüme mahkum eden üstelik bunu güle oynaya yapan namussuzlara verilecek hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir? Hangi ceza yüreği soğutur?

Bakanlık zamanında harekete geçti

Teftiş mekanizması gecikmeksizin çalıştırılmıştır. Peki Sağlık Bakanı'mızın istifasını istemek hangi akla hizmettir? Yargıya taşınmış ağır bir olayı anında istismar etmek siyasete malzeme yapmak art niyetlilik hatta ahlaksızlık değil midir?

Sağlık Bakanımız İl Müdürlüğünden beri olayı takip etmiştir.

Cumhuriyet savcımız Yavuz Engin'i gönülden kutluyorum, tertemiz alnından öpüyorum. Unutulmasın ki kurt inine giren çakalın akıbeti parçalanmaktır.

Türk-İslam medeniyetinin madde ve ruh dengesini yeniden ele alması, kendine dönmesi, mili ve manevi güvenlik duvarlarını güçlendirmesi acil ve elzem bir ihtiyaçtır. Değerlerimiz pazarlık konusu olamaz. Değerlerimizden ödün vermeden tarihi yolculuğumuz sürmeli. Aklımızı ve inancımızı diri tutmalıyız.

Siyonist barbarlık suikast halkalarına bir yenisini daha ekledi. Lübnan, karadan ve havadan abluka altında can çekişirken acı çeken mazlum sivil halktan başkası değildir. İsrail vandallığı ara vermeden sürüyor. Bedel ödeyen, can veren masum sivil halktır.

Türk Türk'e yardır, kardeştir. Türk beklenendir, günü geldiğinde kardeşlerimize kapımız açıktır.

Türkiye'de güven bunalımı yoktur. Seçimler zamanında yapılacaktır. Herkes siyasi hesabını buna göre yapmak zorundadır.

'FETÖ elebaşının Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur'

FETÖ elabaşına bile dünya kalmadı. Dileğim Allah'ın azabıyla kahrolması, cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir.

Türkiye'nin çözüm sürecine değil, bin yıllık kardeşliği diri tutmaya ve yeniden canlandırmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütleridir.

Türkiye, teröre ve teröriste asla müsamaha göstermeyecektir. Bütün teröristlerin silahları ile dağdan inip Türk adaletine teslim olmaları tek çıkıştır.

Terör için tek çıkış silah bırakmaktır. Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Kürt kardeşlerim gelin bir olalım, beraber olalım. Bozguncu olanları tarihin çöplüğüne bırakalım. Biz hep birlikte Türk Milletiyiz.

Kökünü kurutamayacağımız bir sorun yoktur. Terörün belini kırmak görevimiz. Bölücü örgüt başarısızlığa mahkumdur.