Dev şirketin CEO'su tutuklandı

Dünyanın en büyük et işleme şirketlerinden JBS'nin CEO'su Batista'nın, finansal piyasayı manipüle etmek suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi.

Brezilya'da dünyanın en büyük hayvansal gıda üreticilerinden JBS şirketler grubunun CEO'su Wesley Batista, geçen nisan-mayıs aylarındaki geniş kapsamlı yolsuzluk operasyonunda şirketin üst düzey yöneticilerinin başsavcılık ile yaptıkları iş birliği anlaşması sürecinde finansal piyasalardan kar elde etmek için içeriden öğrendiği bilgileri kullanarak finansal piyasayı manipüle etmek suçlamasıyla süresiz bir şekilde önleyici olarak tutuklandı.

5 YILA KADAR HAPİS VE YASA DIŞI AVANTAJIN 3 KATI PARA CEZASI

Federal polise göre ise Batista kardeşler suçlu bulunmaları halinde 1 ila 5 yıl hapis ve elde edilen yasa dışı avantajın üç katına kadar para cezasına çarptırılabilir.

Batista kardeşler, yolsuzluk operasyonunda başsavcılık ile yaptıkları iş birliği anlaşması karşılığında, şirketin karıştığı bütün yolsuzlukları anlatmış ve BrezilyaDevlet Başkanı Michel Temer ile hapisteki eski Meclis Başkanı EduardoCunha'nın sessizliğinin satın alınması için yaptıkları özel görüşmeyi gizli ses kaydına almıştı. Ses kayıtlarının basına sızması sonrası Brezilya reali dolar karşısında bir günde yüzde 8 değer kaybetmişti.