Dev konvoy Suriye yolunda

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Welfare SKT öncülüğünde oluşturulan "2. Tıbbu00ee Yardım Konvoyu" Ankara'ya ulaştı. Keçiören Belediyesi önünde konuk edilen konvoyda gönüllü 82 aktivist bulunuyor. Biri seyyar hastane olmak üzere 28 adet ambulans ile birlikte çocuk maması, ilaç ve tıbbi malzeme Pazartesi günü Suriye'de olacak.

KENAN ADEM KIZILAĞIL

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Welfare SKT öncülüğünde oluşturulan "2. Tıbbu00ee Yardım Konvoyu" Ankara'ya ulaştı. Keçiören Belediyesi önünde konuk edilen konvoy, daha sonra Suriye'ye gitmek üzere hareket edecek. Konvoyda gönüllü 82 aktivist bulunuyor. Biri seyyar hastane olmak üzere 28 adet ambulans ile birlikte çocuk maması, ilaç ve tıbbi malzeme Pazartesi günü Suriye'de olacak. Keçiören Belediyesi önünde yapılan törende, konvoy hakkında ayrıntılı bilgi basın mensupları ile paylaşıldı.

Bir iyilik hareketine şahit oluyoruz

Suriye'deki mazlum insanlara teslim edilecek, yardım konvoyu Türkiye'de himayelerine alan Yardımeli Derneğine teşekkür ederek sözlerine başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu iyilik hareketinde bu güzellikleri yaşatan yardım severlere çalışanlarına ve bütün bu yardıma bir nebzede olsa katkı sağlayan herkese teşekkür. Bu tür yardımlar insanlık namına tüm dünyadaki Müslüman halkına destek olmak için önemli bir göstergedir. Mazlumun nerde olursa olsun yanında yer almalıyız. Zalime karşı yer almalıyız. Suriye'deki zalime karşıda yapılmış bir hayır hareketini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Keçiören'e teşekkür

Yardımeli Derneği Kurucusu ve Ankara Temsilcisi Şükrü Can, "Konvoy İngiltere'den yola çıktı İstanbul'da konakladı. Sakarya, Düzce, Ankara, Konya ve Hatay istikametinde hareket ederek Cilvegözü Sınır Kapısında Özgür Suriye Ordusuna teslim edilecek. İngiltere'den gelen kardeşlerimiz uçaklarla ülkelerine geri dönecekler. 28 ambulans ve 5 yardım aracı Suriye'deki Müslüman kardeşlerimize ulaşacak" dedi.

Türkiye'ye minnettarız

İngiltere'den Ankara'ya ulaşmış olmanın mutluluğunu paylaşan Suriyeli Ekip Sorumlusu, yollun neredeyse sonuna geldiklerini söyledi. Suriye'deki durumu anlatan ekip lideri, "Suriye'deki savaş yüzünden mülteci sayısı 400 bini geçti. Suriye'den ayrılan insanlar Lübnan Türkiye Ürdün gibi ülkelere yerleştiler. Amacımız bu insanlara kardeşlik duygusu içinde yardımcı olabilmek. Türkiye'de tekrar bulunmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.