Destekler gibi görünüyorlar

Çözüm süreci devam ederken bazı medya organlarının dezenformasyon girişimlerine tepki gösteren AK Parti MKYK üyesi Mazhar Bağlı, "Bazı medya kuruluşları önce destekler gibi göründüler. Daha sonra çözümü sekteye uğratma çabası içine girdiler" dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Başlayan yeni süreçte medyanın rolünü Milat'a değerlendiren AK Parti MKYK üyesi Mazhar Bağlı, "Bugün devam eden süreç şimdiye kadar yapılmış olanlardan çok farklı. Yürütülen sürecin kendisinden çok sonucu önemli... Bu noktada herkesin üzerine düşen görevi tam anlamıyla yerine getirmesi gerekiyor. Burada en büyük görevde elbette medyaya düşüyor. Halkın istediği çözümü medyanın provoke etmeye hakkı yok. Gazetecilik her şeyin yayınlanması olmamalı" şeklinde konuştu.

Çekemeyenler var

"Medyada bir dönemin zihniyeti halen devam ediyor" diyen Bağlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün Türkiye'yi yönetenler bir dönem hedef olarak gösterildi. Aşağıladılar, 'bir şey başaramaz, işe yaramaz, bunlar köy bile yönetemez' dediler. Ancak geldiğimiz noktada hiçbir işe yaramaz dedikleri insanlar, ülkenin sorunlarına çözüm üretiyor. Türkiye her alanda kendisini geliştiriyor. Bu durumda birilerini rahatsız ediyor."

Hükümet çok ciddi

Hükümetin sürecin sabote edileceğini tahmin ettiğini kaydeden Bağlı, "Bunun için provokasyonlar konusunda daha dikkatli davranılıyor. Nitekim ilk sabote Paris olayları ile yapıldı. İkincisi ise tutanlar olduğu iddia edilen belgelerin sızdırılması oldu. Ancak sürece birilerini beklediği gibi bir zarar vermedi. Tren rayında ilerliyor" diye konuştu.

Dört koldan çalışma

Dört koldan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Bağlı, bu dört kollu çalışmaları şu sözlerle anlattı:

- Demokratikleşme devam ederken, teröre kaynaklık eden sorunlar ortadan kaldırıyor.

- Terörün en büyük rant alanı olan, vatandaşların ekonomik durumunu iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Bunun için bölgeye çok büyük yatırımlar yapılıyor.

- Bir daha mağduriyetlerin yaşanmaması, yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için yasal düzenlemeler geliyor.

- Terörle mücadele sadece güvenlik alanında değil, çok boyutlu stratejik çalışmalarla birlikte yürütülüyor.