Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk derslerle ilgili açıklama yapacağını söyleyince öğrencileri heyecan kapladı. Ders sayısının düşmesini umut ediyor ve merakla Mart ayını bekliyor. Ders sayısı düşüyor mu? İşte detaylar...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında, eğitim sisteminde yapmaya hazırlandıkları önemli değişiklikler hakkında bilgi verdi. Mesleki ve teknik eğitim liselerinden mezun olan öğrencilerin istihdamına yönelik kalıcı çalışmalar yaptıklarını açıklayan Selçuk, ders sayılarının azalacağının da sinyalini verdi. İşte Ziya Selçuk’un o açıklamaları:
DERS SAYILARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL DÜŞECEK“
ASELSAN, TAİ ve turizm sektöründeki gibi birçok kurumla yapılan işbirlikleri ile iş garantili yüzlerce lise açılacak. Bu liselerdeki çocuklarımız sektörün onlardan beklediği becerileri kazanacak. Türkiye ve dünyadaki iktisadi hayat dikkate alınacak. Bu liseler sabit bir müfredatta olmayacak. Örneğin bilişim sektöründe her yıl büyük değişimler oluyor. Buna göre müfredatlar da güncellenecek. Birkaç aydır değişik taslaklar üzerinde çalışıyoruz. Mart ayında ders sayıları ile ilgili açıklamalar yapılacak. Önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya geçecek. Yaklaşık yarı yarıya bir azalma olabilir.
”ÖĞRETMENLERE YENİ MÜFREDAT EĞİTİMİ VERİLECEK“
İyi bir eğitim bakanı sadece bugün için değil, gelecek için de çalışır. Her ay yeni, somut büyük bir projeyi açıklayacağız. Mart, nisan, mayıs. Öğrenci ve velilerimizi bir sürprizle karşı karşıya bırakmayacağız. Kazanılmış hakları koruyacağız. Müfredatın değişmesi kendi başına çok etkili değil. Örneğin elinizde çok iyi bir metin olan Hamlet olabilir. Peki, bunu oynayacak kişiler kimler? İşte müfredat da böyle bir şey. Türkiye’de ilk defa müfredat değişmeden önce öğretmen eğitimlerini tamamlayacağız. Ardından diğer altyapı hazırlıkları, ders kitapları gibi çalışmalar gelecek.”
“LGS ÖĞRENCİLERİNİN AİLELERİ RAHAT OLSUN”
“LGS ile ilgili aileler rahat olsun. Örnek soruları yayınlıyoruz. Öğrencilerimiz kendilerini rahat hissetsinler. İl milli eğitim müdürlükleriyle çalışıyoruz. Ve her il için ince ayar yapıyoruz. Mahalli yerleştirme konusunda daha akışkan bir modele geçiyoruz. Sınavla öğrenci alan okulların sayısı azalacak. İmkânı az olan okulların imkânları geliştirilecek. Bu konuda bir sürpriz yapmayacağız. Sistemle ilgili her şey açıklanacak.”