DEM Parti: Zamanlaması manidar, provokasyon

DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli, TUSAŞ tesisine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili "Zamanlaması manidar, provokasyon" açıklamasında bulundu.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ tesisinde üç patlama meydana geldi, silah sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘terör saldırısı’ nedeniyle ‘şehit ve yaralıların bulunduğunu’ duyurdu.

En az iki saldırganın, saldırı öncesindeki görüntüleri de dolaşıma sokuldu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı alındığını açıkladı.

Saldırı Meclis’in de gündeminde.

Genel kurulda söz alan DEM Parti Grup Başkan Vekili Sezai Temelli ‘saldırının zamanlaması manidar bir provokasyon olduğunu’ söyledi.

Meclis’teki tutanak kaydına göre Temelli’nin açıklaması şöyle:

“Çok üzgünüz, yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tabii sadece bu olaya bu olay kapsamında bakmamak gerekiyor. Bu ülkede kaç gündür, son birkaç haftadır aslında çok önemli bir tartışma sürdürülüyor.

Bu tartışmaların çok çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu bu savaş, şiddet, bu ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Zamanlaması manidardır, provokasyon her tarafından belli olmaktadır.

Dolayısıyla da bu tür şeylere karşı halkın, toplumun beklentisi olan barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla, inatla yanıt vermek zorundayız.“