Davutoğlu'ndan Antalya'da Özgecan mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşuyor. Mersin'den gelen haberin yürekleri dağladığını söyleyen Davutoğlu, 'Özgecan kızımızın adını Antalya'da açacağımız bir kültür merkezinde yaşatacağız' dedi
Başbakan Davutoğlu Antalya'da AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Mersin'de vahşice öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan Aslan'ı andı.
"KADINA UZANAN ELLERİ KIRACAĞIZ"
Davutoğlu, "Kadına uzanan elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. dedi.
Davutoğlu şöyle konuştu;
"Masum bir genç kızımız katledildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Adaletin bu canilere en sert şekilde mukabele etmesini umuyorum. Annesiyle telefonda konuştum. Bu tür şiddetlerin son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz. Bu gençlik merkezimizin adını Özgecan Aslan koyacağız."
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
Ahmet Davutoğlu, Özgecan Aslan'ın adının yaşatılması için Antalya'da açılacak olan AK Parti Gençlik Merkezi'nin adının Özgecan Aslan olacağını açıkladı. Davutoğlu şöyle konuştu;
GENÇLİK MERKEZİNİN ADI ÖZGECAN OLACAK
"Masum bir genç kızımız katledildi. Adaletin onlara en sert şekilde mukabelede bulunacağını söylüyorum. Annesiyle telefonda konuştum. Bu tür şiddetlerin son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün Antalya'da bir gençlik merkezi açıyoruz. Özgecan evladımızın adını yaşaması için bu gençlik merkezimizin adını Özgecan Aslan koyacağız."
Doğum esnasında vefatı en aza indirdik.
FATİHA BAĞIŞLAYALIM
Hayatını kaybeden Özgecan için ve şidetten dolayı hayatını kaybeden tüm kadınlarımız için birer Fatiha bağışlayalım.
Rahmetli, anam derdi ki erkeğin kötüsü kadına el uzatır kadının kötüsü çocuğa el uzatır.
Kadınlarımızın korunması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Göstermeye devam edeceğiz."
SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ
Annelerimizin derin irfanı ile yükselen yeni Türkiye'nin alt yapısı kurulsun istiyoruz. Evliliği teşvik amacıyla annelerin en büyük derdi çocuk doğduğunda daha bebek iken çeyiz hazırlığı başlar. Ben ve eşim kadına yönelik şiddet konusunda seferberlik başlatıyoruz.
Sizler de eşlerinizle birlikte seferberlik başlatın. Kadına yükselen eller kırılsın. Artık Özgecan'ın adı burada Gençlik Merkezi'nde yaşayacak.
Karadeniz'den Akdeniz'e Ege'den Kafkaslar'a kadar adım adım gezecek barış, kardeşlik diyeceğiz. Ülkemiz G-20 Dönem Başkanlığı'nı Antalya'da yapacak. Antalya tekrar bütün dünyanın gündemine gelecek.
Antalya'da bugün 151 tesis, 350 milyon liralık tesisi açıyoruz. Antalya'yı Konya ile oradan da Nevşehir ve Kayseriye hızlı trenle bağlayacağız. Manavgat'ı Akseki'ye bağlayacağız. Aşılmaz zannedilen Toroslar Antalya'ya Akdeniz' e kavuşacak.
ANTALYA'YA ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
İnşallah Antalya'da yeni bir üniversiteyi Alanya'ya kuruyoruz. Bugün birazdan yeniden bir toplantı daha yapacağız meydanda. İnsanlar orada şuanda toplanmaya başlamış.
Oraya doğru gideceğiz yine sizlerle buluşacağız. 7 Haziran'da bir yörük başbakana destek vermeye hazır mısınız?