Davutoğlu'dan KDV müjdesi

Başbakan Davutoğlu Tekirdağ'da, AK Parti Kongresi'nde 'Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum' dedi.
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Tekirdağ il kongresinde konuşuyor.
Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
"Tekirdağ bir özgürlükler kalesi olarak Ak Parti'nin en iyi anlaşılacağı şehirdir. 60 yıldır demokrasi tarihimizde birçok darbe atlattık. Tüm yasaklara karşı tam bir seferberlikle demokrasiyi inşa ettik. Demokrasinin Türkiye'de vazgeçilmez bir değer olmasını sağladık.
"OSMANLI TARİHİNİN DEVAMIYIZ"
Biz Osmanlı tarihinin devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti devleti için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim devletimiz nevzuhur bir devlet değildir. Kültürü geleneği asırlar öncesine giden köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu vardır, kökünde cihan devleti Osmanlı vardır.
Makedonya'ya gittiğimizde bizden bayrak istediler, al barak istediler. Biz de onlara söz verdik Makedonya'nın her bir köşesine sonra Balkanların her bir köşesine bir al bayrak ve Türkçe sözlük hediye edeceğiz.
PARİS'TE IRKÇILIĞA KARŞI DA SESİMİZİ YÜKSELTTİK
Paris'te yürürken sadece teröre karşı değil, aynı zamanda Avrupa'daki ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik. Biz teröre karşı her zaman ilkeli bir tavır sergiledik.
Tüm dünyaya sesleniyorum; fikir özgürlüğü, hakaret etme anlamına gelmez. Hz.Muhammed'e yapılan hakarete karşı en yüksek sesle sesimizi yükselteceğiz.
Şimdi AK Parti'yi eleştirmeye çalışanlar, içerde ve dışarda propoganda yürütmeye çalışanlar 12 yılda tam bir özgürlük değişimini görmüşlerdir.
Trakya her zaman demokrasinin kalesi oldu hiç bir zaman CHP'nin, darbenin yanında olmadı...
BİZ YÜREKTEN CUMHURİYETÇİYİZ
Türkiye son 12 yılda nasıl demokrasiyle taçlanmışsa 2023'te de yükselen demokrasiyi kökleşen tarihimizle birleştireceğiz. Biz sadece adında Cumhuriyet geçen bir parti değiliz. Biz yürekten Cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçilik Cumhuriyeti yüceltmekle, cumhurun sesine kulak vermekle olur.
Türkiye'de her darbenin ya yanında ya arkasında CHP oldu.
KENDİ MİLLETVEKİLİ DE KILIÇDAROĞLU'NA SORDU
Bizzat benim odamı dinleyen bir çete ile Kılıçdaroğlu'nun yanyana durmasını içinize sindirebiliyor musunuz? Kılıçdaroğlu'na soruyorum; Kendi milletvekili de sordu kendisine 12 soru yöneltti. Paralel çeteyle işbirliğini sordu. Kılıçdaroğlu'ndan cevap gelmedi daha. Çıkın ve konuşun...
CUMHURİYET GAZETESİ...
Cumhuriyet gazetesi peygamber efendimize hakaret edilen karikatürleri yayınlarken Kılıçdaroğlu yanında durdu. Biz peygamber efendimize hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.
Kılıçdaroğlu madem cumhuriyet aşığıydın niçin Cumhurbaşkanlığına aday olmadın? Olmazlar... Cumhuriyetçilik Türkiye'nin her bir metrekaresinde yapıldığında cumhuriyetçiliktir.
MHP neden kendi içinden aday çıkaramadı? Çünkü o da bilir ki milliyetçilik sadece onun ismindedir. Namık Kemal'in izinde yürüyebilmek için heryerde aynı sözü söylemek lazım. Biz çok üzerine gidince Tunceli'ye gitti valinin önünde konuştu döndü.
IMF'YE BORÇ VEREN BİR DEVLET OLDUK
12 yıl öncesini düşünün, AK Parti öncesinde öyle bir haldeydi ki devletimiz, devletimizi öyle hale düşürmüşlerdi ki bir IMF müdürü neredeyse TC Başbakanına talimat verirdi. 12 yıl içinde nerden nereye geldik? Bıraskın IMF'den borç almayı IMF'ye borç veren bir devlet olduk...
GERÇEK CUMHURİYETÇİLİK
1999 depreminde kendi vatandaşına ulaşamayan devletin yerini, Van depremi olduğunda 1 yılda yeni bir yaşam alanı oluşturan devlet aldı.Cumhuriyetçilik onur meselesidir. Devletimizi o hale getirenler Cumhuriyetçilik iddiasında bulunamazlar..
İnşallah 2023'te kendi milli savaş uçağımızın olacağının müjdesini verdik. Tasarımları yapılan uçak 2023'te uçacak. Şimdi soruyorum kim cumhuriyetçi, gerçek Cumhuriyetçi parti kimdir?
ESNAFA MÜJDE
Esnaflara bazı müjdeler verdik... Bunlardan biri kaybolmaya yüz tutmuş meslekler için esnaflara verilen kredinin faizsiz olacağı.
Ustalık belgesini almış, dükkanını açmış esnafımıza faizsiz kredi veriyoruz. Esnafımıza kredi için ayırdığımız 600 milyonu 750 milyon liraya çıkardık.
ÇALIŞAN KADINLAR
Çalışan kadınlarımızın hep bir endişesi vardı. Çocuğum olursa iş mi çocuk mu diye. Artık çalışan kadınlarımız anne olmaya karar verdiğinde ne olacak diye düşünmeyecek. Doğum izni bittikten sonra yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar.
Evlat sahibi olan her anneye altın verilecek. İlk çocukta yarım altın 2. de yarım ve çeyrek 3. de tam altın verilecek.
NÜFUS NE KADAR ARTARSA GÜÇ DE O KADAR ARTAR
Cumhurun nüfusunu azaltmak için doğum kontrole teşvik ettiler. Biz cumhurun nüfusunu arttırarak ekonomiyi kalkındırmaya kararlıyız. Nüfus ne kadar artarsa gücümüz de o kadar artar.
KDV müjdesi
Bu kıyı efsanesini yıkacağız AK Parti'nin hizmet anlayışını en iyi Tekirdağlılar anlar. 12 yılda Tekirdağ'a 8 milyar yatırım yaptık.
Esas büyük projemiz Halkalı Kapıkule arasında yüksek hızlı treni yapıyoruz.
Tırakya gelişim projesini başlatıyoruz. Tekirdağ, Tırakya'yı Avrupa'nın en bereketli tarım havzası haline getireceğiz.
Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum