Davutoğlu: Paralel yapı hesap verecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara il kongresinde paralel yapı ve CHP'ye yüklendi.
Başbakan Davutoğlu, Ankara 5. İl Kongresi'ne katılmak üzere Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Salona girerken partilileri selamlayan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, partililere karanfil dağıttı. Partililer, Başbakan Davutoğlu'nu ellerindeki Türk, Filistin ve AK Parti bayraklarıyla büyük bir coşku ile karşıladı. Davutoğlu, partilileri selamlarken partililerle tokalaştı. Davutoğlu'nun salona girişi sırasında konfetiler patlatıldı.
Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yapıyor. Başbakan Davutoğlu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından kongrede partililere seslenecek. Kongrenin gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu'nun tamamı doldu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
- Selam olsun bu ülkede milli irade demokrasiyi hakim kılmak için Adanan Menderes'e selam olsun. 12 Eylül sonrası kararlı bir şekilde yürüyen Turgut Özal'a selam olsun. Milli iradeyş savunan Necmettin Erbakan'a selam olsun. Bütün Ankara'ya selam olsun.
- AK Parti davası için Ankara'da davamıza hizmet etmiş olan herkese selam olsun.
İşte, geçen sene Gezi olayları ile birlikte bir büyük provokasyon başlatıldı. Sonrasında 17-25 Aralık kumpaslarıyla hep milletimizin özgüveni tahrip edildi. Hep beklediler ki millet özgüvenini kaybetsin, paniğe kapılsın, milletin temsilcileri ile milletin arasına uçurum girsin istediler müsade etmedik. Size verdiğimiz ilk söz kim ne yaparsa yapsın özgüvenle yolumuza devam edeceğiz. AK Parti ayaktayken bu partinin yücelltiği değerler ayaktayken milletimizin özgüveni ayakta olacaktır. Kimse bunu yıkmaya tahrip etmeye muktedir olmayacaktır. Milletle bütünleşmiş AK Parti kadroları özgüven içinde geleceğe yürümeye devam edecektir.
Erzurum Kongresi'ndeki Dersimli Abbas Necati ile Balıkesir Kongresi'ndeki Vehbi Efendi'nin mirası AK Parti kadrolarının omuzundadır. Aziz vatanımızı karış karış dolaşmaya devam edeceğiz. Millet yeyis içindeyken Erzurum Kongresi ile ayağa kalkan ecdadınızın mirasına sahip çıkmaya hazır mısınız? Kuvayi Milliye ruhunu tekrar ayağa kaldırmaya hazır mısınız? İşte milli birlik ve beraberlik budur. Milletimizin her bir ferdini birbiri ile buluşturma ideali budur.
"ALLAH KILIÇDAROĞLU'NU CHP'NİN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN"
CHP'nin genlerinde darbe kültürü vardır. Şişli'de neler oluyor görüyorsunuz? Bunlar nasıl memleketi yönetecekler? Melih Başkan'ın dediği gibi 'Allah Kılıçdaroğlu'nu CHP'nin başından eksik etmesin'
Bir Şişli'yi idare edemeyen Türkiye gibi büyük bir ülkeyi nasıl yönetecek?
Muhalefet partileri paralelcilerle birlikte siyaseti dizayn etme çabası içinde. Kılıçdaroğlu 30 Mart öncesinde yaptığı ittifakları açıklasın.
"PENSİLVANYA'DAN EMİR ALANLAR HESAP VERECEK"
Eğer birileri Pensilvanya'dan ya da başka yerlerden emir alarak devleti yönetmeye kalkarsa bunun hesabını verecek. Biz sadece emaneti milletten alır hesabı millete veririz.
14 Aralık'ta yargıda başlayan süreç siyasi değildir. 2010 yılında haksız ve uydurulmuş delillerle haksız yere 17 ay hapis yatmışlar. Bu mağdur edilen insanlar gelip yargıya başvurmuşlar. Yargı ne yapacaktı? Bu töhmet altında susacak mıydı?
Hemen harekete geçtiler. Dosyanın içeriği bilinmeden basın mensuplarına müdahale edildiğini söylediler. AB hemen hükümetimiz aleyhinde kirli bir kampanya başlattılar.
"HERKES HESAP VERME MAKAMINDADIR"
Şimdi bir kez daha vurguluyorum: Bu operasyonlarda basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Basın zaten teminat altındadır. Herkes hesap verme makamındadır. Vatandaşalarımızı haksız yere hapse atanlar bunu bilsinler ki, bir kez daha böyle bir şeye cesaret edemezler. Bu çeteyle ilgili yapılanı yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz.
Bizim devlet anlayışımız Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet anlayışıdır. Bizim olağanüstü kongremize bir bakın bir de CHP'nin kongresine farkı görürsünüz.
17-25 Aralık operasyonlarında yolsuzlukla mücadelen çok, iktidarı devirme çabası vardır.
Kim yolsuzluğa bulaşmışsa kardeşimiz de olsa onun kolunu kopartırız. Yolsuzluk adı altında milli iradeye kim müdahale ediyorsa ona da aynı şekilde müdahale ederiz.
Bir klik HSYK'yı esir almak istedi. Tüm hakim ve savcılara teşekkür ediyoruz. Yargıtay ve Danıştay'a yeni üyeler atadık. 2015 Haziran'ından itibaren yeni anayasa için yola çıkıyoruz.
"SİYASİ VESEYAT ALTINA ALDIRMAYIZ"
Onlar siyasi veseyat altında koşarken biz de dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek için koşacağız. Her hafta yeni bir reform programı açıklayarak yolumuza devam edeceğiz.
Dünyanın neresinde mazlum varsa sahip çıkacağız. Nerede zalim varsa karşısında duracağız.
DÖNEMİN BAŞBAKANI DEDİKLERİ, BUGÜN GERÇEK VE HALKIN SEÇTİĞİ İLK CUMHURBAŞKANIDIR
Ahlakı, erdemi siyasetimizin toplumsal kültürümüzün iktisadiyatımızın temeli zemini yapmaya kararlıyız. AK Parti hareketi 2001'de yola çıktığında erdemliler hareketi olarak yola çıkmıştı. Bunun dokusunu ve erdemini zeminini korumaya kararlıyız. Burada, 2 kongreyi karşılaştırdığınızda bizim kongremizdeki vefa ve sadakat bilinciyle CHP'nin kongresindeki ve sonrasındaki fark aslında siyasetimizin ahlak ve erdem boyutunu bir kez daha ortaya koyuyor. Yolsuzluklara karşı mücadele bizim en temel şiarımızdır. 12 Yıl içinde bu kadar büyük hizmetler gerçekleşmişse bilinsin ki bunun arkasında AK Parti'nin yolsuzluklara karşı mücadelesi vardır. Daha yürüyen bir soruşturmada iddianamede Dönemin Başbakanı diyerek iktidarda milli iradeyle bulunan bir başbakana dönük gerçekleştirilen birkomplo yozluklara karşı mücadele olarak adlandırılabilir mi? Onların dönemin başbakanı dediği kişi bugün milletin iradesiyle halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olma onurunu kendisine de AK Parti'ye de millete de yaşatmıştır. Kim harama bulaşırsa kardeşimizde olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Ama yalan yanlış ithamlarla, komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız.
TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN İTİBARLI ÜLKESİ YAPMAYA KARARLIYIZ
Şehirlerimiz erdemimizin, kültürümüzün yaşatıldığı köklü medeniyetimizin mekanları haline gelecektir. Fidan dikme faaliyetlerine devam ediyoruz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın Türkiye yükselen küresel bir güç olmaya kararlıdır. İşte, özgüvenimizi yeniden inşaa ediyoruz. Özgüvene dayalı olarak milli birlik ve beraberliğimizin tahkim edilmesi için çözüm süreci yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Demokrasimizi güçlendiriyoruz. Milli iradeyi tahkim ediyoruz. Ahlaki restorasyonla erdemliler hareketini gerçek bir 'İnsanı yaşat kidevlet yaşasın' ahlakını benimseyerek devlet ahlakını inşaa ediyoruz. Ekonomimizi yeniden inşaa ediyoruz. Nihayet, bütün bu zemin üzerinde bu ilkeler üzerinde Türkiye'nin uluslararası konumunu yeniden güçlendiriyoruz. Türkiye'yi dünyanın en itibarlı ülkesi yapmaya kararlıyız. Bu kongre Kudüs, saraybosna, Semerkand kongresidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede mazlum varsa sahip, nerede zalim varsa ona da karşı çıkmaya devam edeceğiz. Hepimiz bu milletin büyük tarihi karşısında talebeyiz. Hemipimz bu yolun yolcuları olarak demokrasi inşaasının neferleriyiz. Özgüveni, milli birlik ve beraberliği, demokrasiyi, devlet geleneğimizi, kültürümüzü ve medeniyetimizi uluslararası alanda dünyanın en güçlü en saygın ülkesini inşaa etmeye kararlıyız. Kongrelerimiz bu aşk ve şevkle yapılıyor.