Kahramanmaraş depreminin ardından vatandaşlar DASK sigortası neleri kapsıyor sorusu için arama motorlarına yöneldi. DASK sigortasına dahil edilen ve edilmeyenleri sizler için derledik.
6 Şubat tarihinde yaşanan deprem birçok kişinin aklına Zorunlu Deprem Sigortası'nı getirdi. Vatandaşlar DASK için arama yaparken DASK'ın ne işe yaradığı ve neleri kapsadığını öğrenme çabasında. Vatandaşlar için bir teminat niteliği taşıyan DASK sigortası, deprem, yangın, infilak ya da tsunami gibi doğal afetler sonucunda sigortalanan hanede meydana gelen maddi zararları karşılamayı hedefler. Deprem sonrası oluşan hasarlar binanın tümünde ya da bir kısmında meydana gelse bile DASK sigortası ile teminat altına alınmış olur.
DASK SİGORTASI KAPSAMINDA OLAN BÖLÜMLERBinasına sigorta yaptırmak isteyen vatandaşlar DASK sigortası kapsamında olan bölümler nelerdir sorusunu merak ediyor. Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun resmi internet sayfasından paylaştığı veriler dikkate alındığında DASK sigortası kapsamında olan bölümler belirtilmiş durumda. Kişinin DASK sigortasını yaptırırken tüm bunları dikkatli bir şekilde incelemesi faydalı olacaktır. DASK sigortası ile teminat altına alınan binanın bölümleri arasında yer alan alanlar hep birlikte ya da ayrı olarak da teminat altına alınmış olur. Yani DASK sigortası kapsamına dahil edilen alanlar hasara uğradığında maddi zarar poliçede belirlenen miktar ölçüsünde nakit olarak karşılanır. DASK sigortası ile teminat altına alınan binanın bölümleri arasında; temeller, ana duvarlar, bahçe duvarları, tavan ve taban kısımları, bağımsız bölümleri birbirinden ayıran ortak duvarlar, istinat duvarları, koridorlar, merdivenler, sahanlıklar, asansörler, bacalar, çatılar ve yapının benzer niteliğe sahip tamamlayıcı alanlar yer almaktadır.
DASK SİGORTASI KAPSAMINA GİREN BİNALARDASK sigortası kapsamına giren binalar Afet Sigortaları Kanunu'na göre güvence altına alınır. Belediye sınırları arasında bulunan binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında yer alır. DASK sigortası kapsamına dahil edilen binalar, tapuya kayıt edilmiş ve özel mülkiyete tabi olan bölgelerde inşa edilen meskenler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamına dahil olan bağımsız alanlar, Doğal Afet kapsamında devletin yapmış olduğu veya devletin verdiği kredi ile inşa edilen meskenlerdir.