Daşdemir'den İhsanoğlu'na kampanya eleştirisi

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyası aceleye geldi. Kendi içersinde çok ciddi çelişkiler barındıran bir söylemi var' dedi.

Siyasal İletişim Uzmanı Hilmi Daşdemir, İstanbul'da katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Optimar Araştırma & Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, her adayın farklı farklı seçim kampanyası olduğunu belirtirken, "Cumhurbaşkanı adaylarının söylemlerine baktığımız zaman; Tayyip Erdoğan, değişimden dönüşümden, koşmaktan, çalışmaktan, yol yapmaktan, işten, aştan bahsediyor. Tayyip Erdoğan yaşadığı tecrübelerle, çizmiş olduğu vizyon, geleceğe ilişkin gösterdiği hedefler ve geçmiş İstanbul Belediye Başkanlığı ve on iki yıllık iktidarı dönemindeki yaptıkları ile seçmenin karşısına çıkıyor ve oldukça ciddi bir destekçi kitlesi var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın avantajının geçmiş icraatları ve Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin ortaya koyduğu 2023 vizyonu olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Çatı aday İhsanoğlu'nun seçim kampanyasının ise doğru yönetilmediğine inandığını belirten Hilmi Daşdemir, "Ekmeleddin Bey'in kampanyası aceleye gelmiş kendi içersinde çok ciddi çelişkiler barındıran bir söylemi olduğunu ve kampanyanın da bu düzlemde devam ettiğini söylemek mümkün. Şöyle ki, Cumhurbaşkanı'nın öncelikli görevi, yol, iş, aş değil derken bir taraftan diğer taraftan kampanyayı 'Ekmek için Ekmeleddin' sloganı üzerine bina ettiler. Daha sonra bu sloganın alt sloganları olarak 'Sevgiyi Ekmek için, Dirliği Ekmek için, Saygıyı ekmek için Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçin' sloganları kullanılıyor.

Seçim müziğinde de bunlar kullanılıyor ama. Tüm bunlar Ekmeleddin Bey'in Türk Kamuoyu tarafından tanınmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Kahire doğumlu olduğu için Türk olmadığını söyleyen seçmenler bile var. Ayrıca, Ekmeleddin Bey'in de Türkiye'yi ve Türk halkını tanıdığını bunun için yeterli zamanı olduğunu da söylemek oldukça zor. Ekmeleddin Bey Taha Akyol'un programına konuk olduğunda seçimin hangi turda sonuçlanacağına ilişkin soruya verdiği cevapta bile tereddüt ederek cevap verdiği için inandırıcılıktan uzaktı. Seçim inanmadan kazanılamaz. Adayın kendisine inanması da birinci önceliktir. İhsanoğlu, zanacağına kendi de inanmıyor" diye konuştu.

Daşdemir, açıklamalarının sonunda Selahattin Demirtaş'ı da değerlendirirken, "Demirtaş'ın iyi bir PR ekibi olduğunu söylemek mümkün ancak vermiş olduğu tüm pozitif mesajların inandırıcı olması ve yerini bulması mümkün değil. Demirtaş 'Biz aday olduğumuzda kazandık' söylemi ile kazanamayacağının farkında ama bu seçim sürecinde partisini bir bölge ve bir kesimin temsilcisi olmasının dışına çıkmasının mesajını veriyor" dedi.

Kaynak: İHA