Danimarka'da Kuran yakma provokasyonu! Polis yardım etti

Danimarka'da, İslam düşmanı bir grubun Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimi sırasında bir kadın, kitabı korumak için mücadele etti. Ancak, İslam karşıtı grubun ve polisin saldırısına maruz kaldı. Kadının elindeki Kur'an, sonunda polis tarafından tekrar saldırganlara teslim edildi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma girişiminde bulunan bir kişiye yoldan geçen bir kadın engel olmaya çalıştı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını engellemeye çalışan kadın Danimarka polisiyle karşı karşıya geldi. Polis, kadına müdahale ederek, Kur'an-ı Kerim'i saldırı düzenleyen kişiye yakması için geri verdi.

Polisin Kur'an-ı Kerim'i yakması için izin vermesi saniye saniye kaydedilirken, skandal görüntüler büyük tepki topladı.

Daha önce İsveç'te yakıldı

İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçmiş durumda.

NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç bir kez daha bir provokasyona ev sahipliği yapıyor.

İsveç polisi, Başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdi.

AFP bu gelişmeyi 'acil' kodu ile abonelerine servis etti. Haberde skandal eylemin kentteki ana caminin önünde yapılacağı bilgisine yer verildi.

İsveç basını saat verdi

İsveç basını söz provokatif eylemin yerel saat ile 13:30'da gerçekleşeceğini ve güvenlik güçlerinin kent dışından takviye kuvvet istediklerini yazdı.