Cunta İhvan'ı yasakladı

Mısır'da mahkeme İhvan kararını açıkladı. Açıklanan karara göre bir asırlık geçmişi bulunan İhvan-ı Müslimin Hareketi Mısır'da yasaklandı

Mısır'da 1928 yılında Hasan El Benna tarafından kurulan İhvan-ı Müslimin, cunta yönetimi tarafından bugün resmen yasaklandı. 3 Temmuz 2013 tarihinde silahlı bir darbeyle iktidardan indirilen İhvan'ın siyasi liderleri tek tek tutuklandı; daha sonra hareketin dini liderleri de tutuklanarak cezaevine atıldı.

Müslüman Kardeşler Derneği ve şubelerinin tüm faaliyetlerini yasaklayan kararı açıklayan Yargı. Muhammed el-Sayed, "Mahkeme, Müslüman Kardeşler Teşkilatının, sivil toplum örgütlerinin ve bu teşkilatla bağlantılı tüm derneklerin tüm faaliyet ve organizasyonlarını yasaklamıştır" ifadesini kullandı.

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin üyesi olduğu Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu Hürriyet ve Adalet partisi, darbenin ardından kapatılmış ve teşkilatın liderleri tutuklanmıştı. Muhammed Mursi, yargılanmak üzere kısa bir süre önce ceza mahkemesine sevkedilmişti. Mahkeme, 1928'de kurulan Müslüman Kardeşler'in aynı zamanda feshedilmesi gerektiğini belirtti.

1928 yılında Hasan El Benna tarafından kurulan İhvan-ı Müslimin sürekli baskı altında, liderlerinin bir kısmının idam edildiği, binlerce üyesinin ise zindanlarda tutulduğu uzun ve sıkıntılı dönemlerle günümüze kadar faaliyetlerine devam etmişti.