Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Başkan Erdoğan liderliğinde bir araya gelecek. Toplantıda, milyonlarca insanın merakla beklediği memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile birlikte torba yasa ve gündeme ilişkin konuların ele alınması bekleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir araya gelecek kabinede gündemin yoğun geçmesi bekleniyor.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği yeni zam oranı toblantının en önemli ana başlıkları arasında yer alıyor.

Ayrıca son günlerde Kur'an'ın yakılması ile gündeme gelen İsveç'in NATO üyeliği konusuda yoğun gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor.

Torba yasa masada olacak

Torba yasa hazırlıkları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde sürdürüldü. Meclis'e sunulacak olan torba kanun teklifi, emeklilerin durumuyla ilgili düzenlemeleri, kira artışının yüzde 25 ile sınırlanmasını ve gençlerin ilk bilgisayar ve telefon alımlarında vergi muafiyetinden yararlanmalarını içerecek.

Konut Kira artışları ile ilglini yeni detaylar

Konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 olan üst limiti 1 Temmuz itibariyle sona ermişti. Konutlardaki kira artışı oranının 2 Temmuz 2023'ten itibaren 1 yıl süreyle yüzde 25 olarak sürdürülmesi kararı da kabine toplantısının gündemine gelecek.