Cumhurbaşkanlığı forsuna Kürt yıldızı

Adaleti Savunanlar Derneği, Çözüm sürecine katkı olarak hazırladığı raporda, bir an öne eyalet sistemine geçilmesi ve Cumhurbaşkanlığı forsuna 17. Yıldız olarak Eyyübi Devletinin yıldızının da eklenmesini istedi.

İSMAİL ZELVİ

Adaleti Savunanlar Derneği, Cumhurbaşkanlığı Forsuna 17. Yıldızın eklenmesini istedi. Çözüm sürecinin ulaştığı aşamada Asder-Assam raporu, Üsküdar Üniversitesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile Emekli Tuğg. Adnan Tanrıverdi tarafından kamuoyuna açıklandı.

En aşırısından en ılımlısına kadar bölge halkının tamamının çözüm sürecinin başarıya ulaşmasından yana olduğu ve üniter yapı içinde çözüm bulunmasından yana olduğu belirtilen raporda, Bölgede yaşayan Kürtlerin hakim çoğunluğunu oluşturan ehli sünnet ve ümmet anlayışına sahip olduğu belirtildi. Bu grupta olanlar Türklerle Kürtlerin hiçbir meselesinin olmadığını, terör olaylarının bölgede emeli olan odaklar tarafından çıkartıldığı ve desteklendiğini düşündükleri vurgulandı.

PKK paralel yapı oluşturuyor

Devletin Çözüm süreci sebebiyle boşalttığı güvenlik alanının PKK tarafından doldurulmak istendiğini belirten ASSAM Onursal Başkanı Emekli Tuğg. Adnan Tanrıverdi, Bugün Yüksekovada, başörtülü hanımlar PKK baskısından sokağa çıkamıyorlar. Cizre ve Şırnak'ta ağırlıklı olmak üzere paralel yargı ve vergi kurumları oluşturulmuş. Daha önceleri devletten çekinen insanlar bugün PKK zulmünden, mahalle baskısından ve şiddetinden çekinir olmuşlar" dedi.