Müslümanlar için büyük bir öneme sahip mübarek cuma gününde bu hafta da vatandaşlar camileri dolduracak. İstanbul'da cuma namazı saatleri merak ediliyor. Haberimizde İstanbul'da cuma namazı vakti ve ezan saatlerini bulabilirsiniz...Cuma günü dünyanın çeşitli bölgelerinde farklı saatlerde cuma namazı kılınacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde cuma namazı ne zaman kılınacak? Peki cuma namazı saat kaçta? İkamet ettiğiniz yerde Cuma namazı ne zaman başlayacak. Cuma saat kaçta öğrenmek için işte detaylar...
Biz de sizler için Diyanet takvimine göre, İstanbul'da Cuma namazı saatlerini derledik. Haberimizde bugün için İstanbul'da namaz vakitlerini bulabilirsiniz.
İstanbul'da Cuma ezanı saat 13:16'da okunacak.
İstanbul'da 20 Temmuz namaz vakitleri İstanbul'da öğle namazı vakti saat 13:16
İstanbul'da ikindi namazı vakti saat 17:13
İstanbul'da akşam namazı vakti saat 20:39
İstanbul'da yatsı namazı vakti saat 22:22'de.
Cuma namazı kaç rekattır? Diyanet İşleri Bakanlığı merak edilen "Cuma namazı kaç rekattır?" sorusunun cevabını açıkladı. Yapılan açıklama şöyle:
Cuma namazının farzı iki rekattır. Bunun yanında farzdan önce dört rekat, farzdan sonra dört rekat olmak üzere sekiz rekat da sünneti vardır (Kasanu00ee, Bedau00ee', I, 269).
İmam Ebu00fb Yusuf'a ve İmam Muhammed'e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekat olmak üzere toplam altı rekattır. Bu görüşün Hz. Ali'den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kasanu00ee, Bedau00ee', I, 285).
ABDESTİN NAIL ALINIR?
Abdeste "Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya" diyerek başlanır.
Sonra "Euzübillahimineşşeytanirracim, Bismillahirrahmanirrahim" diyerek Euzü-besmele çekilir.
Üç kez eller bileklere kadar yıkanır, Ellerri yıkamak farzdır.(Bir elin parmakları diğer elin parmakları arasına geçirilerek hilallenir)
Sağ el ile ağıza üç kere su verilerek ağız yıkanır,
Sağ el ile buruna üç kere su verip, sol el ile sümkürülür,
Avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara kadar üç kez yüz yıkanır, yüzü yıkamak farzdır.
Sol el ile sağ kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Sağ el ile sol kol dirsek ile beraber üç kez yıkanır, Kolları yıkamak farzdır.
Her iki kol yıkandıktan sonra, eller tekrar yıkanır ve başın dörtte biri mesh edilir, başı messh etmek farzdır. (başın üst kısmına ıslak elle dokunulur)
Daha sonra sağ ve sol elin şehadet parmakları ile iki kulağın deliklerine su verirken baş parmaklar ile kulakların arkası mesh edilir,
Ellerin dış yüzü ile ense mesh edilir,
Sol elin küçük parmağı ile, sağ ayağın küçük parmağından başlayarak, ayak parmaklarının arasını hilallemek suretiyle, topuklarla birlikte, sağ ayak üç kez yıkanır, Sol ayağı üç kez yıkarken, ayak parmaklarının arasını küçük parmağı ile bu sefer baş parmaktan başlayarak, küçük parmağa doğru, ayak parmaklarının arasını hilallemek suretiyle topuk ile birlikte yıkanır. Ayakları yıkamak farzdır.
Böylece abdest sona erer. Abdestten sonra abdest namazı kılınabilir.