Bugün 1 Haziran Cuma. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip mübarek cuma gününde bu hafta da vatandaşlar camileri dolduracak. Bu mübarek günde cuma namazı saatleri merak ediliyor. İstanbul'da cuma namazı vakti ve ezan saatlerini haberimizde bulabilirsiniz. İşte il il cuma namaz vakitleri...
İL İL CUMA NAMAZ VAKİTLERİ
İstanbul'da Cuma ezanı saat 13:08'de okunacak.
İstanbul'da 1 Haziran namaz vakitleri İstanbul'da öğle namazı vakti saat 13:08
İstanbul'da ikindi namazı vakti saat 17:05
İstanbul'da akşam namazı vakti saat 20:36
İstanbul'da yatsı namazı vakti saat 22:23'de.
CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?
Cuma Namazı, farz namazlardandır. Öğle vaktinde kılınan Cuma namazının farzı 2 rekattır. Diğer namazlardan farkı ise; namazdan önce hutbe okunmasıdır. Cuma günü öğle vaktinde ezan okunduktan sonra Cuma namazının sünnetine niyet edilir. Cuma namazının ilk sünneti, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır (4 rekat). İlk sünnet kılındıktan sonra imam hutbe için minbere çıkar.
2 Rekat Farz Kılınışı
Öncelikle 'Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama.' diye niyet ederiz. Daha sonra 'Allahu Ekber' diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.
Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke'den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz. İmam sureleri bitirdikten sonra 'Allahu Ekber' diyerek rüku00fbya gideriz. Rüku'da 3 kere 'Sübhane Rabbiye'l-Azim' der ve doğruluruz. Doğrulurken 'Semi Allahu li-men hamideh', tam doğrulunca ise 'Rabbena leke'l hamd' deriz.
Daha sonra 'Allahu Ekber' diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere 'Sübhane rabbiyel-a 'ala' deriz. 'Allahu Ekber' diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar 'Allahu Ekber' dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere 'Sübhane rabbiyel-a 'la' deriz.
'Allahu Ekber' diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.
İmam sureleri bitirdikten sonra 'Allahu Ekber' diyerek rüku00fbya gideriz. Rüku'da 3 kere 'Sübhane Rabbiye'l-Azim' der ve doğruluruz. Doğrulurken 'Semi Allahu li-men hamideh', tam doğrulunca ise 'Rabbena leke'l hamd' deriz.
Daha sonra 'Allahu Ekber' diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere 'Sübhane rabbiyel-a 'ala' deriz. 'Allahu Ekber' diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar 'Allahu Ekber' dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere 'Sübhane rabbiyel-a 'la' deriz.
Secdeden kalkarken 'Allahu Ekber' diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir 'Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah' der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.
Cuma namazının farzından sonra 4 rekatlık son sünnet kılınır. 4 rekatlık son sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Farzdan sonra zuhr-i ahir namazı kılınır. Bu namaz öğle namazının farzı gibi kılınır, ancak niyeti farklıdır. 'Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya' diye niyet edilir. Son olarak öğle vaktinin sünneti niyeti ile 2 rekatlık sünnet namazı kılınır.