Çözüme Veysel Karani örneği

Çözüm Süreci kapsamında bölgeyi karış karış gezen Milat, Baykan'a uğramayı ihmal etmedi. Baykan Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Türbesi'nde bir araya geldiğimiz Mele Ahmet Çelik, "Veysel Karani, Müslüman olduktan sonra bütün ömrü boyunca sevgili Peygamberimizin aşkı ile yanıp tutuştu. Kimseden incinmemiş ve kimseyi incitmemiştir. Bugün başlayan çözüm sürecine en iyi örnek Veysel Karani Hazretleridir" dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / BAYKAN

Baykan Ziyaret beldesinde bulunan Veysel Karani Türbesi'nde bir araya geldiğimiz Mele Ahmet Çelik ile çözüm sürecini konuştuk.

Çözüm sürecini istişare ettiğimiz Mele Çelik, "Milletin gözü kulağı Ankara'dan gelecek kalıcı barış haberlerinde. Büyük bir umut ve bekleyiş var. Barışa açılan kapı hayırla sonuçlanacak inşallah" dedi.

İşte çözüme sağlam bir örnek

Mele Ahmet Çelik, "Veysel Karani, Müslüman olduktan sonra bütün ömrü boyunca sevgili Peygamberimizin aşkı ile yanıp tutuştu. Bir an bile Rabbini unutmadı. Kulluğunda o dereceye yükseldi ki, her hali, her hareketi ve her sözü insanlara ibret ve nasu00eehat oldu. Kimseden incinmemiş ve kimseyi incitmemiştir. Bugün başlayan çözüm sürecine en iyi örnek Veysel Karani Hazretleridir. Barış için kimseden incinmemek ve kimseyi incitmemek gerekir. Bunu şiar edinirsek, kalıcı barışa en büyük hizmeti sunarız" dedi.

Barış içinde olmalıyız

"Barışın sağlanmasında en önemli unsur şüphesiz konuştuğumuz dil ve üsluptur" diyen Mele Çelik, "Kur'an-ı Kerim'de çok açık bir şekilde müminler barış dili geliştirmeye davet edilmektedirler. Ayet açıktır: "Ey iman edenler! Hep birlikte barış (İslam) içinde olun. Sakın şeytanın peu00adşinden gitmeyin. Çünkü o, apaçık düşmanımızdır." (Bakara suresi, 208. ayet.) Herkes bu hususu dikkate alarak, gerilimden uzak durmalıdır" diye konuştu.

Tuzaklara düşmeyeceğiz

Metotları yıkım olan mihrakların boş durmadığına dikkat çeken Mele Çelik, "Onlar bugüne kadar insanlar arasında fitne ve bozgunculuk yaratmada başarılı olmuş olabilirler. Ama bugün durum farklıdır. Müslümanlar oynanan oyunları görmekte ve provokasyonlara gelmemektedir. Bundan sonrada inşallah birliğimizi bozmak isteyenlerin tuzaklarını el birliği ile bozacağız" dedi.