Soykırım destekçisi Coca-Cola, zehir skandalı sonrası şimdi de bazı şişelerinin metal parçaları içerebileceği endişesiyle Avusturya'da son 25 yılın en büyük geri çağırma işlemini başlattı.
26 milyon şişe için 'teknik hata' denildi26 milyon 0,5 litrelik pet şişe için toplama kararı alan Coca-Cola yaptığı açıklamada, "Üretimdeki teknik bir hata nedeniyle çok sınırlı sayıda pet şişenin küçük metal parçaları içerebileceği göz ardı edilemez. Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünlerin tüketilmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.
13 milyon litre içecek imha edilecekGeri çağırma sonrası toplanan 26 milyon şişe ve 13 milyon litre içecek imha edilecek. Bu devasa israfın arkasındaki sebep ise şirketin iddiasına göre üretim hattında meydana gelen bir arıza.
İşte geri çağrılan o ürünlerEtkilenen 13 milyon litre içecek arasında dünya çapında popüler olan birçok marka yer alıyor. İşte geri çağrılan içecekler:
Son kullanma tarihlerine dikkat çekildiİçeceklerin tehlikeli olabilecek partilerini belirlemek için son kullanma tarihine dikkat çekildi. Eğer şişede belirtilen son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasında ise, içecekler tüketilmemeli.
Coca Cola'da zehir skandalıHırvatistan'ın sahil kenti Rijeka'daki bir kafede Coca Cola gazlı içeceği ve firmanın suyunu içtiği belirtilen 4 kişi hastaneye kaldırılmış, ülke genelinde son günlerde yaşanan zehirlenme vakaları nedeniyle Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği belirli ürünlerini önlem olarak raftan çekme kararı almıştı. Rijeka'daki olayın ardından ülke genelinde ilgili markanın içeceğinden zehirlendikleri iddiasıyla 34 kişinin hastaneye başvurduğu belirtildi. Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, yaptığı açıklamada, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bir duruma neden olmak istemediklerini belirterek zehirlenme vakalarıyla ilgisi olduğu iddia edilen ürünleri market raflarından çekme kararı aldıklarını ifade etti.
Coca-Cola'nın gelirleri düştüTürkiye dahil birçok ülkede boykot edilen Coca-Cola'nın üçüncü çeyrekte gelirlerinin düştü. Türkiye, Çin ve Meksika gibi pazarlarda yavaşlama görülürken, Filipinler, Brezilya ve Japonya'da büyüme kaydedildi