Cilt için zararlı alışkanlıklar nelerdir? Cilde zarar veren alışkanlıklar nelerdir? Ciltte görülen en erken görülen yaşlanma belirtisi kaz ayağıdır. Cilt renginin değişmesi sertleşmesi cildin canlılığını kaybetmesi gelir sonradan. Bu belirtileri en geç yaşa çekmek mümkün. cildin erken yaşta formunu kaybetmesi bizim yaşam şeklimizle ilgili. Peki cilt için zararlı olan alışkanlıklar nelerdir? Bunları öğrenip bu alışkanlıklardan ne kadar erken kurtulursanız kardır. İte cilt için zararlı alışkanlıklar...
Cilde; çevresel etkenlerin dışında, bakım yapmamak da zarar verir. Tabi ki bunların dışında zarar veren bir çok neden daha vardır. Bu nedenlerin etkisiyle cilt kötü duruma düşer; erken yaşlanmaya ve yıpranmaya başlar. Cilt uzmanları zarar veren alışkanlıklarla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Cilt hücreleri genç yaşlarda yenilenmesini sağlar; ancak yaş ilerlediği zaman özellikle 30 yaşından sonra yenilenme yavaşlar ve iyice azalır. Bu durumda cildin matlaşması, kalınlaşması ve canlılığını kaybetmesi kaçınılmazdır.
Cilt İçin Zararlı Alışkanlıklar Sigara kullanmak; cildin üzerinde en önemli zararlı etki oluşturan bir alışkanlıktır. Sigara cildin erken yaşlanması konusunda ilk sırada yer almaktadır.
Alkol Tüketmek; cilt için aynı sigaranın etkisi gibi zararlıdır. Alkol ile ciltte sarkmalar oluşur, göz altları torbalanır ve cilt su kaybeder.
Cilde uygun olmayan ürünler; ile bakım yapmaya kalkışmak cildin farklı reaksiyonlara maruz kalması demektir. Bu nedenle etkileri olumsuz olarak cilde yansır ve cilde zarar verir.
Sağlıksız makyaj malzemeleri kullanmak; içerdiği kötü kimyasal maddeler ve zararlı etkileri sonucunda ciltte tahribat yaratır ve cildin kalınlaşmasını, kırışmasını ve canlılığını yitirmesinin yanında hastalıklara da etken olabilir.
Aşırı peeling uygulamak; cildin aşınmasına ve tahrip olmasına neden olacaktır. Dozunda ve kararında uygulanması önemlidir. Cilde uygun olmayan ve sık uygulanan peeling ile cilt bozulur.
Kötü beslenme sonucunda cilt için erken yaşlanmaya başlar ve gerekli vitamin ve mineralleri almaması nedeni ile de su ve besin kaybına uğrar. Bu da cildin doğallığını ve yapısını bozar.
Düzensiz uyku; cilt için olumsuz bir etki yaratır. Yeterli uykuyu almamak cildin yaşlanmasına ve solgunluğuna neden olur.
Cildin sağlıklı olması ve geç yaşlanması için; bu kötü alışkanlıklardan uzak durmak gereklidir. Cilde özen göstererek; değerini bilmek ve gerektiği kadar bakımını yapmak özenli ve uygun ürünlerle cildi yenilemek ve desteklemek önemlidir.