Çıkar odakları birleşti

SDE Uzmanı Alper Tan, Gezi Parkı olayların arka planında İsrail, ABD'li Neoconlar, İran derin devleti, Suriye Muhaberatı, Rusya ve Avrupa'nın önde gelen devletleri olduğunu vurguladı.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Yaklaşık 20 gündür devam eden Gezi Parkı eylemlerini değerlendiren Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, çevre ve başka bazı gerekçelerle ortalığı tahrip eden kalabalığın arkasındaki derin koalisyonla mücadele edildiğini ifade etti. Tan, eylemlerin arka planında, İsrail, Başkan Obama'nın da icraatlarından rahatsız olan ABD'li Neoconlar, İran derin devleti, Suriye Muhaberatı, Rusya ve Avrupa'nın önde gelen devletleri olduğunu söyledi.

Neden bu eylem ısrarı?

Hükümet ve belediye oraya AVM ve residance yapılmayacağını açıkladı. Mahkeme Topçu Kışlası projesinin yürütmesini durdurdu, durum netleşti, peki neden hala Gezi Parkı'nı işgal etmeyi sürdürerek ülkeyi germeye devam ediyorsunuz? Diye soran Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Uzmanı Tan, şu şekilde devam etti: "Çünkü maksat park, çevre, ağaç sevgisi değil. Belki siz farkında olmayabilirsiniz veya biliyorsanız da gerçek niyetinizi gizliyorsunuz. Ama sizleri dolaylı yollardan kışkırtan odaklar bunu gizleme gereği duymuyorlar artık."

Siyonist seviniyor

Çevre eyleminden hükümeti devirme çabasına dönüşen Gezi Parkı olayları İsrailli politikacıları sevindirdiğini hatırlatan Tan, "Knesset Başkan Yardımcısı 'Gösterilerin Erdoğan düşene kadar devam etmesi için dua ediyoruz' derken, İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Liberman eylemlerle ilgili "Mutluluğumu gizleyemiyorum' diyor. Niyetleri açıkça ortada. Eylemlerin arkasında olduklarını bu ifadeler ortaya koyuyor" diye konuştu.

Çakma çevreci Boyner

Şimdi de "Ne sağcıyım ne solcu. Çapulcuyum çapulcu" yazılı pankartla Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek veren Cem Boyner'in doğa katili olduğunu vurgulayan Tan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Boyner, 17 yaşından bu yana av tutkunu olduğunu söylüyor. Favorisinin kuşları avlamak olduğunu vurgulayan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, geçen yıl Ocak ayında bir dergiye verdiği mülakatta şöyle demişti: 'Afrika'nın Miombo ormanında bufaloya ateş ettim. Kurşun omzundan kalbine girdi. Üzerimize yöneldi. Tekrar tekrar kalbine ateş ettim' bu sözler "çevreci" gençlere destek veren Cem Boyner'e ait. Kuşları avlamaktan zevk almak, avlanma zevki için öldürücü silahlarla bufalonun kalbine defalarca kurşun atmak ve öldürmek ne büyük bir çevrecilik değil mi?"

"Tepkimiz demokrasi olmalı"

Onlar gibi ülkeyi veya insanları yakıp yıkarak değil, demokratik yollarla ders verecek tepkileri gösterme zamanı olduğunu belirten Tan, "Halkın kendi iradesine sahip çıkma zamanıdır. Merak etmeyin kesinlikle başaramayacaklar. Yeni Türkiye'yi durdurmaya güçleri yetmeyecek. Bu saldırılar, Türkiye'nin daha da güçlenmesine vesile olacak" dedi.