CHP'nin ufaklıklarından DEVA Partisi TBMM'de grup kuracakmış

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi; Meclis'te grup kurmak için yeterli sayı olan 20'ye ulaşabilmek için Demokrat Parti'den 3, CHP'den ise 2 vekil almak için görüşmelere başladı.

Türkiye, seçimleri geride bıraktı..

Halk, bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerken, TBMM'deki çoğunluğu da Cumhur İttifakı aldı..

Seçimlerin ardından partilerin Meclis'teki dağılımın belli olmasıyla birlikte; AK Parti’nin 263, CHP’nin 130, MHP’nin 50, İyi Parti’nin 44, DEVA’nın 15, Saadet Partisi’nin 10, Gelecek Partisi’nin ise 10 milletvekili bulunuyor.

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi toplam 35 milletvekilini Meclis'e gönderdi.

Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP'den ayrıldı.

DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında yapılan Meclis’te ortak bir siyasi parti grubu kurulmasına ilişkin görüşmeler sonucu ortak grup kararı çıktı.

DEVA Partisi'nden Meclis'te grup kurma kararı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, TBMM'de ortak grup kurma kararı aldı. DEVA Partisi ise bu grubun dışında kaldı.

Şimdi ise DEVA Partisi, Meclis'te grup kurmaya çalışıyor.

Ancak TBMM çatısı altında grup kurabilmesi için 5 milletvekiline daha ihtiyacı bulunan DEVA Partisi, arayışlarına DP ve CHP'de devam ediyor..

DP'den 3, CHP'den 2 vekil istiyor

15 vekili olan DEVA Partisi, Meclis'te grup kurmak için yeterli sayı olan 20'ye ulaşabilmek için Demokrat Parti'den 3, CHP'den ise 2 vekil almak için görüşmelere başladı.

Gelecek ve Saadet Partisi ile grup kurma kararı almıştı..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı almıştı.

Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP'den ayrılarak TBMM'de yeni bir grup kurma beklentisi içerisine girmişti.

Ortak grup kurma hayalleri suya düştü

DEVA, Saadet ve Gelecek partileri, TBMM'de ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlayamamıştı.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'yle yürüttükleri TBMM'de ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını açıklamıştı.

Katıldığı bir yayında açıklamalarda bulunan Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"3 parti de değerlendirmeler yaptı. Netice olarak biz DEVA Partisi olarak yaptığımız toplantıların neticesinde, ortak bir Meclis grubu modeline arkadaşlarımız büyük bir ekseriyetle uygun olmadığını düşündü. Parti kimliğimizin ön plana çıkması konusunda bu modelin sorun doğuracağını düşündü."

“Önceliğimiz DEVA Partisi'nin kimliğini güçlendirmek”

Yeneroğlu, Saadet Partisi'nde de aynı görüşün olduğunu ifade etmişti.

Yeneroğlu, "DEVA Partisi'nde arkadaşlarımızın çok büyük bir ekseriyeti ortak grubun ciddi komplikasyonlar doğuracağı ve 3 partinin de kendi politikalarını, kimliğini yıpratacağı ve bu sebepten dolayı bu modelin uygun olmadığı kanaatine vardı.

O açıdan bu modele hayır dedi arkadaşlarımız. Bu aşamada bizim önceliğimiz DEVA Partisi'nin kimliğini güçlendirmek, son 3 yılda yoğun biçimde çalıştığı eylem planlarını güçlü bir biçimde, güçlü bir iletişimle kamuoyuyla buluşturmak." demişti.

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi anlaştı

CHP'yi tokatlayan ufaklılardan Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı almıştı. Geçtiğimiz günlerde de ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Tüm gelişmelerin ardından Ali Babacan, TBMM'de grup kurmaya karar verdi.

Memleket Partisi CHP'nin ufaklıklarını ti'ye aldı

Saadet ve Gelecek partilerinin bugün ilk grup toplantılarını gerçekleştirmişti. Toplantının hemen ardından Memleket Partisi sosyal medya hesaıbından bir gönderi paylaşarak CHP'nin ufaklıklarını ti'ye almıştı.

DEVA PARTİSİNDE ORTALIK KARIŞTI!