CHP'nin Osmanlı korkusu bitmiyor

Osmanlı korkusu, CHP'nin elinin uzandığı hemen her alana yansıyor. Parti, İstanbul'da metrodaki ekranlar aracılığıyla algı yapmaya kadar düştü.

ÖZLEM DOĞAN

CHP’nin Osmanlı düşmanlığı bitmek bilmiyor. Bilhassa Sultan Abdülhamid’e olan kiniyle bilinen CHP her fırsatta Osmanlı’ya nefret kusuyor. Tek parti döneminde ecdadın tüm eserlerine adeta soykırım uygulayan, tarih kitaplarında kötüleyen, Türk milletinin belleğinden silen CHP bu tutumunu oy uğruna perdelemeye çalışsa da hâlâ sürdürüyor. Göreve gelir gelmez AK Parti’nin Sultan Abdülhamid’e saygı için yaptırdığı ışık sistemini iptal eden CHP’li İBB, Milat’ın haberinden sonra gördüğü büyük tepkiden ötürü geri adım atarak ışık sistemini yeniden devreye sokmak zorunda kalmıştı. CHP hem yayınladığı kitapta hem de toplu taşıma ekranlarında Osmanlı ve Abdülhamid aleyhtarlığını sergilemeye devam ediyor.

TOPLU TAŞIMADA ECDADI TAHKİR

İBB’ye ait tüm toplu taşımalarda CHP siyaseti yapılan ekranlara yansıyan bir video tepki çekti. İBB Kültür A.Ş. tarafından basılan ‘Atatürk ve İstanbul’ adlı kitabın yazarı Necdet Sakaoğlu’nun kısa anlatımının yer aldığı ve toplu taşıma araçlarında gösterilen videoda Osmanlı hanedanının torunlarını küçümseyen ifadeler kullanıldı. Mustafa Kemal’in uzak akrabalarının dahi asalet ve soyluluğunu koruduğunu söyleyen Sakaoğlu, hiçbirinin Osmanlı hanedanının torunları gibi ortaya çıkıp ‘Biz Atatürk’ün akrabasıyız’ dediklerinin duyulmadığını, hiçbirinin bir iş tutmadığını, devletin nüfuzunu kullanma hevesinde olmadığını ifade ederek hanedan torunlarını adeta tahkir ediyor.

CHP’NİN GÜN YÜZÜNE ÇIKAN TAKİYYESİ

Tek parti döneminde sürgünde yokluk ve çaresizlik içinde ölen hanedan üyelerine acımayan CHP zihniyeti, bugün dahi hanedan üyelerinin Osmanlı torunları olduklarını dile getirmesinden rahatsız oluyor. Kimseden yardım istemeyen hanedan mensuplarını sürgünde ölüme yollayan CHP, konu oy olunca Londra’da bir müzayededen Fatih’in portresini satın almış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 5. Murad’ın torunlarını makamında ağırlamıştı. Fakat CHP’li iBB’nin bastığı kitap ve yayınlar iki yüzlü tutumunu bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.

ABDÜLHAMİD HAN’A KİNLERİ HALA DİRİ

CHP’li İBB’nin bünyesindeki Kültür A.Ş. tarafından basılan ve Ekrem İmamoğlu'nun önsözünde övgüler dizdiği ‘Tepe Tepe İstanbul’ adlı kitapta açıkça Osmanlı düşmanlığı yapıldığı ortaya çıktı. Bizans'a güzellemeler yapılan kitapta Sultanahmet Meydanı'ndaki Hipodrom'da yer alan Burmalı Sütun, Dikilitaş ve Örme Sütun yere göğe sığdırılamazken Abdülhamid Han adına yapılan çeşme aşağılanıyor. "Meydana yakışmayan tek anıt, II. Abdülhamid döneminde İstanbul-Bağdat Demiryolu ihalesinin Almanlara verilmesinin şükran ifadesi olarak II. Wilhelm tarafından hediye edilen Alman Çeşmesi'dir” sözleriyle CHP, Osmanlı ve Sultan Abdülhamid düşmanlığını göstermekten çekinmiyor.