CHP'NİN BAŞINA HABERAL GEÇEBİLİR

Gazeteci ve TV sunucusu Latif Şimşek, CHP Genel Başkanlığı için isimleri geçen Mustafa Sarıgül ve Mansur Yavaş'ın başkan olamayacağını söyledi. Şimşek, "CHP'nin başına Mehmet Haberal geçebilir" dedi.

Beyaz TV'nin ünlü sunucusu gazeteci Latif Şimşek, CHP'de olası başkanlık yarışı için isimleri geçen adayları değerlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan seçimlerde büyük bir yenilgi alan Mustafa Sarıgül'ün asıl isteğinin CHP genel başkanı olmak olduğunu ifade eden Şimşek, "Sarıgül bu isteği ve davranışları neticesinde 2 kez partiden ihraç edildi. Baykal Sarıgül'ün yolsuzluklarına ilişkin birçok açıklamada bulunmuştur. Buna rağmen partiye alınmıştır, bu saatten sonra Sarıgül CHP Genel Başkanı olamaz, olursa da bu baronların ve CHP içindeki beyaz Türklerin isteği ile olur. Artık CHP genel Başkanı Sarıgül mü olur Haberal mı olur bilemem" diye konuştu.

Mansur Yavaş siyasi hırsına yenildi

CHP'nin Ankara'da adaya gösterdiği Mansur Yavaş'ın baronların isteğiyle geldiğini öne süren Şimşek, "Yavaş, baronların isteği ile CHP'ye geldi ancak artık CHP'de de duramaz. MHP'ye de dönemez. Bu saatten sonra Yavaş'ın gideceği tek yer BBP olur ya da cemaat, yeni bir parti kurup yola çıkarsa o'na gider. Ancak bu partinin de Türkiye'de alacağı sonuç yüzde 2-3'ü geçmez . Mansur Yavaş siyasi hırsına yenilerek yanlış yaptı. MHP'de devam etseydi veya 'ben ülkücüyüm' deyip bağımsız aday olsaydı bana göre 'MHP'nin genel başkanı' olurdu" ifadelerini kullandı.

Baykal devlet adamlığını gösteremedi

Partide Kemal Kılıçdaroğlu'nun biletinin kesildiğini belirten Şimşek, "Ben 2015 yılına kadar CHP'de bir değişim beklemiyorum, ancak Kılıçdaroğlu'nun bileti bana göre kesildi. Tüm desteğe rağmen oyunu yüzde 1,5 artırmıştır. Bu artışta İstanbul'da Sarıgül ve Ankara'da Mansur Yavaş'tan kaynaklanmıştır. Bu arada bu yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı için Baykal'ı ısıtanlar var. Ancak tüm bu yaşanan süreçlerde Baykal'ın sessiz kalmasını ben yadırgıyorum. Baykal'ı ciddi bir devlet adamı olarak tanırız. Tüm bu süreçte devletin geleceğine dinamit koyuldu birçokları gibi Baykal'da sessiz kaldı. Sessiz kalmayanlardan birisi olan 'Tayyip Erdoğan bu dinamit fitilini eliyle değil diliyle söndürme' başarısını göstermiştir" dedi.

Hakan Fidan'a tuzak kuruldu

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarı olması istemeyen güçlerin, Oslo konuşmaları dahil bir çok karalama ve iftira kampanyasıyla devletin güvenliğini riske atmaktan çekinmediğine de dikkat çeken Şimşek, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a birçok karalama girişimi yapıldı. Oslo'da devletin güvenliği için yapılan görüşme sızdırıldı. Bu karalama ve iftira kampanyası yapıldı. Bu yapılar devletin güvenliğini tehlikeye atmıştır" dedi. Şimşek Paralel Yapı ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Dünyanın hiç bir yerinde cemaatler siyaseti dizayn etmezler, etmemelilerdir, onlar sadece hizmet etmelidirler. Cemaatin şimdi eteğindeki taşı ortaya döküp nasıl bir hata yaptık? Nerde hata yaptık? Deyip hatalarından dönmenin yolunu bulmaya çalışmalıdır."

Gökçek'in gözlerinin içine nasıl bakacaksınız?

"Melih Gökçek 'in üç sevdası vardır. İnsanı sevmek, hizmeti sevmek ve Ankara'yı çok sevmektir. Sonuçta Ankara'da Sevgi ve Hizmet kazandı" diyen Şimşek şunları söyledi: "Melih Gökçek 5.kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Ankara'lının sevgilisi olduğunu ispatlamıştır. Melih Gökçek'in başarılı olmasında çalışmasının yanı sıra, fakir, fukaranın duası ve indirilen hatimlerde etkili olmuştur. Melih bey gibi çok samimi ve ihlaslı bir Müslüman'ı bile foto montaj resimlerle sanki içki içiyormuş gibi göstermeye çalışacak kadar alçalmışlardır. Şimdi sormak istiyorum Ekrem Duman'lı, Adem Yavuz Aslan, Mustafa Ünal, Tarık Toros, Nuh Gönültaş ve Ahmet Turan Alkan'a soruyorum, Ankara'da Melih Bey size ve hizmet hareketine ne kötülük yaptı ki, Ankara'daki ağabeyleriniz, ablalarınız kapı kapı dolaşıp CHP'ye oy istediler. Şimdi ola ki karşılaştığınızda Melih Gökçek'in gözlerinin içine bakabilecek misiniz?"

Hami Fiskeci