CHP'li Vekil Oktay Ekşi İnsanlık dışı ifadelerini Utanmadan Savundu

CHP 'nin 'Beyaz Türk' kontenjanından faydalanan Milletvekili Oktay Ekşi'nin 'ekşi muhabbetleri' devam ediyor. Ahmet Kaya hakkında yazdığı "Bu yaratık kardeş ise kardeşliğini bilmekle yükümlüdür" ifadeleriyle 'medya cinayeti' işleyen Ekşi yazısını 'hak etmişti' diyerek utanmadan savundu. Ekşi 2010 yılında Erdoğan'a 'analarını da satarlar' demiş tepkiler sonucunda Hürriyet'ten istifa etmişti.

Mustafa Kılıç

14 Aralık'ta Cemaate yapılan operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın yargılanmasına tepki gösteren ve destek için Zaman'a gidip Dumanlı ile sarmaş dolaş fotoğraf veren Oktay Ekşi, Ahmet Kaya'ya aynı hassasiyeti göstermedi. Hürriyet eski başyazarı ve CHP milletvekili Oktay Ekşi, Ahmet Kaya'yı Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde "Kürtçe klip yapacağım" dediği için linç eden isimlerin başında geliyor. O dönem Hürriyet'in başyazarı olan ve Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile birlikte neredeyse her gün Kaya'yı lanetleyen yazılar yazan Ekşi, yazılarından pişman olmadığını, Kaya'nın o sözleri hak ettiğini söyledi. Ekşi'nin bu ifadeleri kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

Dumanlı'ya medyanın imamı demişti

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında yazdığı yazısında "Medyanın imamı" ifadesi kullanan Oktay Ekşi, bu sözlerinin ardından aralarındaki küslüğü Dumanlı'yı ziyaret ederek bitirmişti. Böylece Cemaatten ilelebet nefret eden Ekşi, hükümete karşı kardeş oldular.

'Analarını da satarlar' demişti

CHP'li Oktay Ekşi'nin insanlık sınırını zorlayan ifadeleri bunlarla da sınırlı değil. Ekşi, 28 Ekim 2010'da Hürriyet'e yazdığı bir köşe yazısında Dönemim Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunmuştu. Ekşi'nin köşesinde, "...Biliyorsunuz 'ileri demokrasi' ve yeni 'hukuk devleti' anlayışıyla yönetiliyoruz ya... Bu anlayış, Anadolu'daki 2000'den fazla akarsuyu, o yörenin tabiatına ne zarar vereceğini hesaba katmadan tuttu 'Baraj yapıp elektrik üreteceğim, bunu da devlete satacağım' diyen şirketlere 49 yıl için peşkeş çekti. Şimdi, analarını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz" diye yazmıştı. Tepki çeken bu yazı üzerine Ekşi gazetedeki görevinden istifa etmişti.